Jag har hittat rätt

Har blivit dålig på att blogga igen. Förstår inte hur alla bloggare orkar skriva tio inlägg per dag! Jag orkar i bästa fall skriva ett var tredje dag där jag berättar om det som hänt under tiden sedan förra inlägget. Dåligt! Anyways, idag har jag och min härliga grupp gjort en supersnygg (och nästan helt rätt enligt alla regler) uppställning. Vi representerade en gårdsbutik som skulle sälja grönsaker, i huvudsak pumpor, inför Halloween. Den blev så himla fin! Vår uppställning blev faktiskt klassens favorit, så liite stolt är man! Det enda missödet var att delar av taket råkade ramla ner när vi skulle hänga upp räfsan...oooups.
Om jag ska sammanfatta utbildningen med ett ord så blir det "rätt", för den är verkligen helt rätt för mig. Jag älskar varje sekund! Allt är intressant och spännande att lära, allt är roligt. Underbart.
Morgondagen ska jag ägna åt att skissa på en utställning, där inspirationen kommer från en sak vi blev tilldelade idag. Jag fick en cylinderformad bit stålull och jag har redan fått idéer. Ska bli skoj!
Kanske hinner jag sticka ner på stan en liten runda också, vi får se.

Nu är det strax Desperate Housewives!

Tschüß!


hemma igen

efter en helg på landet. Har haft det skönt, men det är alltid härligt att komma hem igen. Har hunnit med att städa lilla lyan och nu är jag trötter.

Nattis


dagen

Känner mig sliten idag. Gick och la mig tidigt och sov som en stock, men har ändå varit trött idag. I skolan har vi planerat den uppställning vi ska göra med Halloween-tema och det kommer nog att bli riktigt bra! Gruppen fungerar bra ihop och vi har roligt! Dessutom har vi lyssnat på ett jätteintressant föredrag om ljus, som hölls av Fagerhult Retail Lighting. Att ljus kan spela så stor roll! Imorgon ska hela klassen till Köpenhamn för att kolla på en designutställning och gå runt i affärer på Strøget och lösa uppgifter. Värre kan man ha det!
På kvällen blir det klassfest och eventuell utgång efteråt. Skoj!

Ikväll ska jag bara slappa och eventuellt skissa lite på vår uppställning. Lite Ben & Jerry's Half Baked blir det också...mums!

P.S. Finns det några större idioter i världen än Heidi och Spencer????D.S

Tschüß!


long time

Det har varit en lång härlig helg och jag börjar inte förrän imorgon. Idag har jag varit inne i stan och gjort några ärenden. Har bl a hämtat min linjal på Panduro och köpt ett par blågröna strumpbyxor. Kommer att bli fina till min svarta klänning!

Nu ska jag fixa Alices och mina klor!

Tschüß


onsdag

Dagen har hittills bjudit på färglära, besök hos min nya läkare och ett besök på Panduro. Än är inte dagen slut, ikväll kommer mamsen och papsen hit och hälsar på. Mysigt! Måste röja upp lite här hemma först. Det ska jag göra till Lars Winnerbäck och Mamma Mia! Trevlig kväll: )

Tschüß


ledig och premiär

Idag har vi varit lediga...eller vi har haft hemuppgift, men den gjorde jag i lördags så jag har varit ledig! Skulle köra till Förenade Bil för att köpa en reservdel till kakan. Gick sådär. Hade underlättat mycket om eniro.se varit uppdaterat så jag hade vetat var det låg. Körde runt som en galning där det enligt eniro låg. Det LÅG INTE DÄR! Jag fick ringa till Föenade Bil och fråga: "Var är ni"? Mmmm, efter mycket letande hittade jag den lilla väg som ser ut att leda ut i ödemarken, men som i själva verket leder till...Förenade Bil. Mm, kakan fick sin reservdel och jag åkte vidare till Panduros Outlet, som låg där den skulle! Köpte tio scrapbooking-papper och ett kartongpapper. Riktiga fynd!
Efter en runda i mataffären började jag skissa på mina podium som ska tillverkas senare. Har kommit på en riktigt bra idé, hoppas bara den är genomförbar. Får höra lärarens dom imorgon!

Idag har det varit premiär. Höstens första levande ljus. Så himla mysigt!


Nu ska jag koncentrera mig på Legally Blonde!

Tschüß!


lyan

Bilder från lyan!


hallen

köket

matplatsen

sovrummet/vardagsrummet

mitt helkaklade badrum!!

LOOOVE IT!

Tschüß!

fira!

Idag ska jag fira! Har fått besked på min ansökan om bostadsbidrag och det var inget dåligt besked! Blir nog lite Ben & Jerry's efter min spagetti och köttfärssås-middag. And that's the plan for tonight!

Tschüß!

torsdag, fast fredag!

Sitter här framför datorn och känner tröttheten komma. Tänker att klockan säkert är halv elva-elva. Jo, tjena. Klockan är halv tio. Jag är dödstrött! Idag har vi repeterat uppställningsprinciper och redovisat vårt arbete. Mycket skissande och vi fick även en klurig hemuppgift att göra över helgen. Nu är det nämligen helg för mig! Söta mamma åkte ända till Malmö för att hämta hem mig efter skolan, så nu sitter jag här hemhemma. Imorgon ska mamma och jag tvätta Cookie, för nu ska jag äntligen bli med bil! Har t o m hyrt en egen parkeringsplats till henne, så snäll är jag.

Btw, idag kändes det inte lika jobbigt att cykla, tror inte att min kondition förbättrats på en vecka, snarare berodde det nog på att det knappt blåste idag, men ändå!

Nu blir det till att krypa ner under täcket för en lååååång natts sömn!

Tschüß!



igår och idag

Igår hade vi lektioner i skissningsteknik. Vi skissade av en liten uppställning och vi gjorde perspektivskissning. Så himla roligt! Flera i klassen blev rastlösa och ville göra något annat, men jag satt och njöt medan jag filade på min skiss. Blev faktiskt riktigt nöjd. Fick flera komplimanger och det värmer ju alltid. Note to self: Bli bättre på att ge komplimanger.

När skoldagen var slut var även jag slut. Men fler uppgifter skulle utföras. Handla mat, rasta Alice, tvätta, laga mat och diska. Sedan var det bara kvar att läsa nya Glamour som damp ner i brevlådan. Nice.

Idag är jag ledig och tog en välförtjänt sovmorgon. Dagen består i att städa hela min borg, läsa läxan i vår danska kursbok och slappa. Men först: rasta bebisen.

ha en bra dag!

Tschüß!


måndag

har gjort: haft lektioner som handlat om det gyllene snittet idag. Känns som jag har ritat hela dan. Är helt slut i huvudet!

nu: slökollar på gamla avsnitt av Beverly Hills på DR2

planer för dagen: min kära E kommer hit och hälsar på! Det blir middag och SatC-filmen!

väder: växlande molnighet, lagom varmt, svag vind

humör: gott humör, bara jättetrött

Tschüß!


helgen

Spenderade halva lördagen med att städa bilen så jag skulle kunna ha den med mig in idag. Precis innan jag skulle köra så upptäckte vi att det var punka på bakdäcket. Någon elak liten sak hade gått in i mitt däck. Faaaan! Så mamma fick köra mig in till stan. Idag har jag varit med E och P på IKEA. MASSOR av folk, men jag fick iaf tag i allt jag hade på min lapp, så jag är nöjd. Sen åkte vi hem till mig för E har inte sett min lya tidigare. Vi gick bort till Hemmakväll som ligger runt hörnet och de säljer Ben&Jerry där!!!! farligt farligt, men härligt härligt!

Nu: ändra tvättid, för jag får besök imorgon!


totalt slut

Blir inte mycket bloggande, men jag har massor att göra. Är det inte lektioner så är det grupparbeten, eller matlagning, eller hundrastning, eller individuella uppgifter och allt annat som ska hinnas med. Idag jobbade vi färdigt med grupparbetet vi började på igår, att göra ett kollage över en lampkampanj på ett inredningsvaruhus. Mycket planering, klipp och klistring, bollande av idéer och massor av olika åsikter. Resultatet blev bra, snyggt och strukturerat. Gruppen blev mycket nöjd!
Imorgon är jag ledig eftersom min andra grupp redan är klara med ett annat kollage vi skulle göra. Mycket grupparbeten...! Mycket att lära och mycket att tänka på. Allt snurrar i huvudet och jag är helt slut. Att jag har ca 5 km att cykla varje morgon och kväll bidrar det också till att jag är skittrött helt enkelt! Nu blir det slötittande på ett gammalt Criminal Minds-avsnitt, innan jag knyter mig. Imorgon åker jag hemhem, till moren och faren. Rekreation efter en hård vecka. Skönt.

Tschüß!


onsdag

Idag skulle vi presentera våra individuella uppgifter. Uppgiften var: Skapa ett kollage om hur du tror vintermodet 2008-2009 kommer att se ut. Kul uppgift, även om den skapade lätt ångest innan jag hade kommit igång. Vår lärare Pernille frågade om det var någon som ville börja....och jag räckte upp handen! Berättade om mitt kollage och mina tankar bakom det och jag blev knappt nervös ens! Vi är 32 tjejer, men det är en så himla härlig stämning! De är inte alls som ekonomistudenter. Inte lika snobbiga och....jag vet inte. Mer estetiska och avslappnade. Man kan vara precis som man är. Hoppas att det bara blir bättre och bättre!

Har haft besök av P ikväll. Vi lagade grönsaksstuvning och korv. Mmm, mums. Dessutom hjälpte han mig att sätta upp de sista tavlorna, mha betongkrokarna jag inhandlade på Jula igår. Om en tjej går in på Jula och ska köpa betongkrokar så kollar den manliga personalen konstigt på henne. Undrar varför.

Nu: borsta tänderna och krypa ner i min svala säng.





inflyttad

Nu har jag äntligen flyttat in i min nya lägenhet(igår)! Den är så himla fin! Där jag bodde innan hade de sparat så mycket som möjligt på allt, här känns så lyxigt! Marbodal-kök, lister, garderoger och dörrposter i ek...och helkaklat badrum! Dessutom är här himla högt till taket så det känns mycket större än min förra, även om denna bara är två kvadratmeter större. Mamma, P och G var så snälla och hjälpte mig att flytta in alla mina saker och skruva upp bordet och så. Tusen tack! Första natten var lugn, förutom att jag frös lite pga att jag glömde duntäcket hemhemma. Bra Emelie! Förutom det så är allt tiptop!

Nu: duschen....min helkaklade dusch!!!!