torsdag

Går upp tidigt, äter sovandes, gör mig i ordning, kör till skolan sätter mig vid datorn.....kommer på att vi börjar klockan ett....

gomorron!

tisdag

gjort: heldag med butiksekonomi i skolan, städat lyan, får ju gäster i morgon, promenad med busan, klippt klorna och duschat busan, hon är fin som tusan....och våt! Just nu sitter hon och stirrar på mig....vad har jag gjort??

kvar: laga middag...kanske tacos...eller något mindre. Äta B&J, hade glömt hur god Chocolate Therapy är! Kolla på Desperate Housewives, som slutade spännande förra gången, vad har hänt under de senaste fem åren?

outfit:
¤ Jeans, H&M
¤ Rosettmönstrad blus, H&M
¤ Beige kofta, H&M
¤ Stövlar, Depeche/Nilson
¤ Väska, Wera Stockholm/Åhléns City
¤ Stor tjock jacka, Peak

Kram♥

måndag

gjort: presenterat vår analys, kompletterat den, köpt lite småsaker på Kicks, handlat mat (och B&J Chocolate Therapy!!), ätit lunch

kvar: slappa, slappa, kolla på TV, kanske städa, men bara kanske! Sitta framför Virtual Globetrotting och Google Earth (love it!)

Kram♥

söndag

gjort: ätit frukost, duschat, ändrat i vår PowerPoint-presentation, förberett min del, kollat på Virtualglobetrotting.com(mitt nya gift!)

kvar: tillverka kort med E och I, köra hem

outfit:
¤ Myskläder

väder: regn och blåst

humör: först jättedåligt, nu bättre

Kram♥

Min utbildning

För de som inte vet så pluggar jag till Visual MerchandiserAspero Kompetens i Malmö. Det är en 2-årig KY-utbildning, så 1/3 av utbildningen är sk LIA. LIA betyder Lärande I Arbete och innebär att man är ute på ett företag, t ex i en butik, på en dekoratörsfirma eller liknande i 9 veckor i sträck. Vi kommer att ha tre LIA-perioder och just nu håller vi på att hitta butiker till vår första period som kommer att vara mellan den 19 januari och den 20 mars nästa år. Jag har skickat tre mail till olika butiker jag vill vara i, men inte fått något svar än så det bekymrar mig. Men det kommer att ordna sig!

Visual Merchandiser är en uppgraderad dekoratör! Det innebär att skylta och planera butiker så att försäljningen ökar. Man kan också jobba bl a på reklambyrå, som inredningsstylist eller med konceptutveckling. Anledningen till att jag valde utbildningen var för att jag vill bli inredare, men vill inte gå en massa år på flådiga skolor, utan kunna börja jobba så fort som möjligt. Nu har jag börjat känna att jag faktiskt skulle kunna tänka mig att arbeta som VM blandat med inredare, så om några år, när jag varit anställd som VM ett tag så lutar det åt att jag startar eget och jobbar som konsult. Men jag får se var livet tar mig, jag ska inte planera en massa utan leva för dagen!

Utbildningen består av mycket grupparbeten, presentationer och problembaserat lärande. Den försöker så mycket som möjligt att återspegla hur det faktiskt är att jobba som VM för att förbereda oss på det yrkesliv som väntar. Lärarna är superengagerade och inspirerande och egentligen inga lärare utan människor som jobbar i näringslivet som vill lära oss allt de kan och dela med sig av alla erfarenheter de har.

Jag trivs jättebra på utbildningen, som jag har sagt så är vi 28 tjejer och det funkar jättebra! Massa olika roliga människor och jag tror att vi kommer att ha mycket skoj tillsammans. Nya vänner, förhoppningsvis för livet!

Kanske någon har blivit inspirerad att söka? : )

Kram♥

lördag

gjort: sovmorgon! Ätit frukost....that's it.

kvar: räfsa löv, ev ändra lite i vår PowerPoint-presentation till tentan, påbörja årets korttillverkning med I och E, bänka mig framför tvn ikväll för att zappa mellan The Wedding Date och Dansbandskampen (Scotts, Scotts, Scotts!!!), dessutom kan jag inte missa CSI:Miami!

väder: underbart höstväder dvs strålande sol och svag vind, ge oss fler såna dagar tack!

outfit: so far, pyjamasbyxor och ett linne....det är faktiskt lördag!

Kram♥

kvällen

Middagen hos bror var jättetrevlig, det bjöds på Pytt i Panna, te och Texas Pecan-glass! Mums! Nu blir det Moulin Rouge för hela slanten, älskar den!

Kram♥

torsdag

gjort: utfört en analys av en butik på Triangeln, ätit på McDonalds, provat klockan jag ska köpa, köpt en varm, snygg toppluva, kollat runt lite i affärer, hämtat ut mitt paket med böcker.

kvar: läsa metro, promenad med busan, middag med familjen hos bror ikväll.

outfit:

¤ Jeans, H&M
¤ Petroliumfärgad långärmad T-shirt, H&M
¤ Stövlar, Depeche/Nilson
¤ Dunjacka, Peak Performance
¤ Väska, Wera Stockholm/Åhléns City

Kram♥

DH, ojojoj!

Desperate Housewives var inte lite spännande igår, det var superspännande!

¤ Tack för att Katherine sköt Wayne och för att vi äntligen vet sanningen om vad som hände med Dylan.

¤ Bree stannar hos Orson! Braaa! Hon har dessutom gett ut en kokbok (eller flera)!

¤ Stackars Lynette har fortsatta problem med sina huliganungar, stackare : (

¤ Gabrielle blev minsann lite plufsig och hade TVÅ barn! Hon passar inte alls som mamma, eller?

So far so good...MEN...

¤ Var är Mike? Vad hände med honom? Vad hände mellan honom och Susan? Jag gillar ju Mike!!! Ahhhhh!

Aja, den som lever får se!

Kram♥

onsdag

gjort: heldag i skolan, fått FELAKTIGA p-böter, ringt och varit arg, skrivit en "invändning", skickat tre mail till butiker angående LIA, promenad med busan(som sitter bredvid och stirrar på mig), lagat mat, duschat, suttit med Google Earth, kollar på Roomservice.

kvar: göra te, kura ihop mig under filten och kolla på Grey's, lovely! Sen bädda ner mig i skönaste sängen och sova länge imorgon! Imorgon ska vi förresten börja med vår tentauppgift, spännande!

tanke: j-lar vad kallt det är nuförtiden. Brrrr. Snart åker stora tjocka vinterjackan på minsann!

outfit:
¤ Jeans, Gina tricot (favoriter)
¤ Vit skjorta, H&M
¤ Beigemelerad kofta, H&M
¤ Skepparkavaj, H&M
¤ Stövlar, Depeche/Nilson
¤ Väska, Wera Stockholm/Åhléns City

Kram♥

dålig (tis)dag

gjort: heldag i skolan, handlat mat, sökt LIA, fått nej, är skittrött.

kvar: beställa böcker till skolan (suck) laga middag, kolla på Desperate Housewives

kram♥

nagellacks tips

Rimmels nya nagellack 60 seconds är superbra! Torkar snabbt, behövs bara ett lager och håller länge! Finns dessutom i en massa fina färger. Bara ett tips!

Kram♥



måndag

gjort: gjort en kundströmsanalys på Lagarhaus och en PowerPoint-presentation till den. Kollat runt i affärer och fallit för massor av saker på H&M Trend och Gina tricot. En annan dag! Investerat i en datorväska, äntligen.

kvar: ta det lugnt, äta kladdkaka, se på TV, ikväll är det CSI! Promenera med busan.

Kram♥

söndag

gjort: handlat med tjejerna, kört hem, varit i stan med broren och fotat skyltfönster till skolan, strukit kläder.

kvar: kolla på Bridget Jones dagbok, slappa och äta lite av min misslyckade kladdkaka.

outfit:
¤ Jeans, Gina tricot
¤ Linne, H&M
¤ Grå kofta, Cappuccini/Camilla
¤ Stövlar, Depeche/Nilson
¤ Skepparkavaj, H&M

Kram♥

snart är det jul

Idag har tjejerna och jag varit på Pema och köpt material till vår korttillverkning. Nu är det andra året vi gör våra egna julkort, kanske kan det bli en årlig tradition? Kul är det i alla fall, man får vara så kreativ.



Kram♥

dessutom

vill jag bara säga att Peter Settman är Sveriges bästa programledare! In med honom på fler program och ut med Anders Lundin som bara stakar sig hela tiden!!!

Settman for president!!

WOW

Sitter och halvtittar på Dansbandskampen med mamma och JÖSSES vad sångaren i Scotts är het!! Jury-tjejen sa att han hade sug i blicken och jag kan inte annat än att hålla med till 100%!!

W.O.W!♥


lördag

avklarat: sovmorgon, så skönt och välbehövligt! Handlat mat med mamma, ätit tacorester till lunch.

kvar: ta det lugnt, kolla på CSI Miami och kanske lite på Ace Ventura innan det, älskar Ace och ÄLSKAR Jim Carrey, helt underbar skådespelare! Eftersom det är lördag så kan man äta B&J utan att skämmas....inte för att jag skäms för att äta det på en tisdag, men ändå.

tanke: Såg Shakespeare in love igår och vilken härlig film! Kommer ihåg att vi såg den i högstadiet, utan text, på engelsklektionen. Då förstod jag inte allt eftersom språket är väldigt poetiskt och gammeldags. Nu förstod jag desto mer. Så mycket passion, lust och kärlek det finns mellan Will och Viola, det är romantiskt att se. Synd att den inte slutade som jag ville bara!

outfit: Inget fancy, bara glad att jag lyckats få på mig kläder idag överhuvudtaget! Inte ovanligt att jag går i pyjamas hela helgen om jag inte ska visa mig bland folk. Måste bättra mig på den punkten.

Kram♥

fredag

avklarat: lektioner, information om LIA, ångest över LIA, presentationer av uppgiften vi hade igår och skriftlig tenta

kvar: packa, köra hemhem och bli ompysslad! Behövs efter en intensiv vecka. Busan behöver också lite lantluft också vill hon träffa mormor och morfar så klart!

outfit:
¤ Jeans, Gina tricot
¤ Petrolfärgad långärmad T-shirt, H&M
¤ Svart sjal köpt i Prag
¤ Stövlar, Depeche/Nilson
¤ Skepparkavaj, H&M
¤ Väska, Wera Stockholm/Åhlens City

Kram♥

torsdag

avklarat: studiebesök på IKEA och Optimera, gjort en PowerPoint-presentation som ska presenteras i morgon, rastat busan.

kvar: varva ner, plugga inför tentan imorgon, äta, duscha, kolla på TV.

tanke: Grey's var grymt igår! Trodde inte att allt hångel skulle komma i samma avsnitt!

outfit:
¤ Jeans, H&M
¤ Svart långärmad T-shirt, H&M
¤ Skepparkavaj, H&M
¤ Ärtgrön sjal, Atlas Design
¤ Stövlar, Nilson
¤ Väska, Wera Stockholm

Kram♥

onsdag

avklarat: lektioner i butikskommunikation med vår mycket karismatiske lärare. Genomfört en uppgift som gick ut på att utvärdera sex olika butiker i fråga om t ex renhet, belysning och tydlighet på skyltar. Intressant!

Handlat lite mat och nya Cosmo. Promenerat med busan. Ätit, duschat, tvättat lakan. Härligt med nya lakan!

kvar: B&J framför Grey's. Förresten så verkar säsongen lovande, iaf om man kollar på reklamen!

outfit:
¤ Jeans, Miss Sixty
¤ Vit skjorta, H&M
¤ Ärtgrön sjal, Atlas Design
¤ Skepparkavaj, H&M
¤ Väska, Wera Stockholm
¤ Stövlar, Nilson

Kram♥

DH reflektioner

¤ Tack gode gud att den lilla snorungen kom ifrån familjen Scavo!

¤ Wayne är en riktigt rälig människa! Släpp Adam!

¤ Stackars Bree, hon som lever på att vara perfekt!

¤ Gabi är lätt den roligaste karaktären i hela serien, love her!

¤ Maynard.....hmm, kan stackaren inte heta det i andranamn??

That's about it.

Kram♥

tisdag

avklarat: en dag med vår nya lärare som är väldigt.....dansk! Han är högljudd, gestikulerar med hela kroppen och är väldigt på. Dessutom pratar han i 300 km/h. Jag är helt slut i huvudet! Det positiva är att han är sjukt rolig, det är som att kolla på teater! Han imiterar röster och gestikulerar som en galning. Dessutom, vilket är det viktigaste, så har han enorm erfarenhet, massor av kunskap och ovärderliga kontakter. Och vi får ta del av allt det! Härligt.

Jag har också handlat mat och VARFÖR blir det alltid mer än man har tänkt sig? Jo, för att någon (smart jävel) har planerat butikerna på det sättet! Kanske en VM, vad vet jag? : )

Bestämde mig för att laga spagetti med köttfärssås till middag och kom på att jag inte hade varken passerade eller krossade tomater hemma. Aja, tänkte jag, då får man ta vad man har. Det blev köttfärs, charlottenlök, tomatpure, buljongtärning, rökt skinka, ketchup, milda mat, basilika, salt och peppar. Det blev den godaste köttfärssås jag någonsin ätit! Mums!

kvar: ta en dusch, kanske käka lite B&J, läsa nya Glamour och kolla på Desperate Housewives. Det är vad jag kallar vardagslyx!

outfit:
¤ Jeans, Gina Tricot
¤ Gråblått linne, H&M
¤ Kofta, Cappuccino (tror jag)
¤ Stövlar, Nilson
¤ Skepparkavaj, H&M
¤ Väska, Wera Stockholm

Kram♥

just nu

Mätt i magen....man kanske skulle gå och ta en dusch? Måste hinna färdigt med allt till nio för då är det CSI....tror det blir en satsumas också, de är så himla goda den här tiden på året!

Kram

vår uppställning


måndag

avklarat: provtagning, otrevligt! presentation av vår tentauppgift, gick bra men var jättenervös, fick tillbaka lilla skriftliga testet och jag fick högsta betyg! STORstädat hela lägenheten, med betoning på STOR.

kvar: promenad med busan, äta maten mamma skickade med mig, kolla på CSI, slappna av och samla kraft inför den nya kursen som börjar imorgon (butikskommunikation)

outfit:

• Kjol, Lindex
• Linne, H&M
• Strumpbyxor, H&M
• Kofta, Zara
• Stövlar, Nilson
• Skepparkavaj, H&M
• Väska, Wera Stockholm




fashion update


♥ Bekväma vardagsstövlar med rynk ända ner på foten, Nilson
♥ Midjebälte med en läderros, Lindex

♥ Strikt bälte, Lindex (förlåt mamma!)
♥ Strumpbyxor, lila och gröna, Lindex

♥ Over-knee socks, Lindex
♥ Härlig kofta/klänning, Lindex

♥ Kjol med volym och fickor, med dragkedja som snygg detalj bak, Lindex

Som synes är kläderna från Lindex, en affär som jag har blivit väldigt överraskad över! Förr var det bara damkläder tyckte jag, men nu har de massa fina saker. Eller så har jag blivit en dam...?

torsdag

avklarat: kort dag i skolan, mådde inte bra:( sovit, tagit det lugnt, skissat till tentan

kvar: promenad med busan, umgås med broren, kolla på Law & Order: Special Victims Unit.

idag skrattar jag åt:
Achmed, den döde terroristen!

Tschüß!


onsdag

avklarat: studiebesök på BoConcept, quiz till tentan, en runda på Jägersro med S, köpt B&J, ätit B&J, promenad med busan.

kvar: middag, dusch, Grey's, slappa.

Tschüß!


min bebis

var tvungen att posta denna!


Sötast i världen!

Tschüß!

aj

I fredags var det STOR kräftskiva hemma hos mamma och pappa! Jag hade på mig min nya underbara kjol och mina nya fina gröna strumpbyxor. Hade en toppenkväll och var så lycklig. Kom farande in på mitt rum och halkade på tröskeln, satte mig på den och fick ett stort blåmärke. Låg och kved på golvet ett bra tag. Inte bara låret blev skadat, min stolthet med. Massa människor satt inne på mitt rum och såg spektaklet från första parkett...det bjöd jag på!


Aj!

Tschüß!

tisdag

avklarat: tentajobb i skolan, lite shopping, promenad med busan!

kvar: käka mumsiga tortellini till middag, duscha, kolla på Desperate Housewives, läsa Cosmo, kramas med busan!


Busan!!

Tschüß!


it's time

Nu börjar ett av mina absoluta favoritprogram, Christine, jag älskar det! Så fruktansvärt roligt!

Tschüß!

ingen vanlig dag

idag är ingen vanlig dag för det är papsens födelsedag, hurra hurra hurra! Förutom det så har det varit en helt vanlig dag för mig. Vi har lärt oss att texta skyltar också har vi fått lite feedback på vägen gällande våra tentauppgifter. Det blir nog bra! I kväll blir det bara en lugn kväll och jag ska bara komma på vad jag ska laga till middag. Det är det enda svåra beslut jag ska ta ikväll.

Tschüß!