Snart vaknar jag...och det är spännande!

Ännu en dag har gått när inget vettigt har gjorts. Har iofs hjälpt mamma med storhandling, middag (laxpudding med råkost) och mata ungdjuren. Men ändå. Jag vill ha ett jobb. Nu. Jag vill känna att jag gör något meningsfullt. Jag vill tjäna egna pengar. Jag vill flytta hemifrån. Igen. Jag vill börja på nästa kapitel i livet. Nu.

Dock tänker jag inte deppa ihop över min nuvarande situation. Jag ser ljust på framtiden och jag inser att även mitt liv kommer att ordna upp sig. Det känns så otroligt skönt att veta att jag också kommer att ha ett riktigt jobb, en egen riktig lägenhet och egna pengar. Att jag någon gång kommer att träffa mannen i mitt liv och bli upp över öronen, kan-inte-leva-utan-honom, uppe-bland-molnen förälskad i honom. Att jag kommer att få mitt drömbröllop, få starta ett liv tillsammans med min man, köpa ett hus, inreda det och leva lycklig i alla mina dagar. Underbart! Nu ska jag sova och drömma om mitt liv. Vem vet, snart vaknar jag kanske och lever mitt liv...


Cats

image216

Från vänster: Tonåringen, Olga, No name och Viggo. En rad med katter.

Smashbox

image214image215

Pout och Photo Finish

A new beginning

Hösten är här. Kände det direkt jag satte foten utanför dörren i morse. Luften är kyligare, friskare och klarare. Jag gillar hösten, det känns som en ny start. När hösten kommer kan man gå tillbaka till sitt vanliga liv. Sommaren känns som en flykt från det. Dessutom är det så mysigt att kura ihop sig framför en bra film med en kopp te eller varm choklad. En höstpromenad är skönare än en sommarpromenad. Tänk, en härlig promenad i skogen när löven är gula, orangea och röda, himlen är blå, vinden är lite kylig och solen skiner. Finns det något mysigare?






Köpenhamn!

Igår var det dags att säga hej då till E som åker till Nice på söndag. Usch, jag kommer att sakna henne : ( Iaf så bestämde vi oss för att ta en heldag i Köpenhamn...vilket vi har pratat om att göra i...ja, 1 år. E tog tåget från Alvesta och jag körde till Svågertorp och hoppade på tåget där. Så snabbt det går att åka till Köpenhamn!

Vi började med att plöja igenom Ströget. Det är så roligt att shoppa i Köpenhamn, för där finns saker som inte finns i Malmö. Jag menar Köpenhamn är ju t o m större än Stockholm!
Vi åt lunch på Mama Rosa, en restaurang som hade både mexikanskt och italienskt. Maten var blä. Min tortellini var kall! Es spagetti smakade ättika...urk! Ingen höjdare. Dessutom kunde man se rakt in på toaletten!

E skulle köpa en mascara från YSL men vi hittade inte märket på Illum så vi gick vidare och på Magasin fanns det. Hon fick sin mascara och jag (som INTE skulle shoppa något) upptäckte att Magasin hade Smashbox. Hittade ett perfekt läppglans och eftersom deras primer är super enligt alla så fick det bli en sån också...en färgkorrigerande.

Efter lite mer plöjande så började det regna, tusan! Vi hade bestämt att vi skulle gå på Tivoli så vi trotsade regnet och gick in. Jag hade bestämt att jag skulle åka Demonen men det vågade inte E. Chicken!!! Efter att ha brottats med biljettautomaren, gett upp och gått och köpt biljetten av en människa så var det dags. Att åka helt ensam är inte kul, man känner sig så ensam! Demonen var btw läskigare än jag mindes. Men kul!

Regnet tilltog och vi lämnade Tivoli för att ta tåget hem. Sista gången jag träffade E, nästa gång blir till jul. Vi bestämde att vi ska använda Skype och msn. Och jag ska åka och hälsa på. Jobbigt att säga adjö, men det ordnar sig!

Till E: Du kommer att fixa detta hur lätt som helst! Kick som fransos-ass! Och kom ihåg, om du någon gång behöver prata så finns jag alltid där för dig, hur mycket klockan än är! Kommer att sakna dig, men du kommer ju hem igen! Dessutom har jag en anledning att åka till Nice...inte illa!! P & K : )


Watch

Jag har länge varit på jakt efter en klocka och nu har jag äntligen hittat klockan med stort K. Den är snygg, stilren, inte alltför dyr och alldeles, alldeles underbar!


image213

Behöver något att jobba för, en morot, och denna är en perfekt morot!


bild: ebay.com

Stort

Idag har jag gjort något modigt, något som är extremt stort för mig. Kära E var med hela tiden och stöttade och peppade. Hon hade t o m med sig blommor och ett kort för att peppa mig. Och det gick bra...än så länge, får se resultatet snart hoppas jag. Jag är iaf väldigt stolt över mig själv!

Ikväll tänkte jag bara ta det lugnt och se på någon bra film. Kanske Snygg, sexig och singel....för fjärde gången! Ska äta Ben&Jerry Chocolate Fudge Brownie också, love it!

Ha en mysig kväll : )


Den har kommit!

Skinnjackan alltså! Den är jättefin och jag är supernöjd!

Btw. så var det
denna från H&M som jag har köpt : )


Dagens komplimang

Fick en fin komplimang av pappa idag: Det hade varit kul att kunna skriva så fint som du gör.

Komplimanger värmer hjärtat. Vi borde allihop bli bättre på att ge varandra komplimanger! Varje dag!


Ingen bra dag

alls. Usch, är bara trött, hängig, deppig, PMSig, orkeslös. Usch usch usch.

Tror jag ska sätta mig framför tvn och inte röra en fena.

Gonatt.

Skinnjacka

Jag älskar programmet How to find a husband med Sally Gray! Dessutom har hon en underbar skinnjacka och jag har försökt hitta en liknande och idag fann jag den.....den är beställd...:D

Nu ska jag hjälpa mamma att städa...fest i morgon!

Tjing!

Lysekil i mitt hjärta

Semesterbilder!

image203
Alice har så klart bälte när hon åker bil!

image204
En av båtarna som trafikerar  Gullmarn

image205
En bit av stan

image206
Mmm....brännmaneter....

image207
Stångehuvud

image208
Promenaden utanför Curmans villor

image209
Alice solar på en uteservering

image210
Vårt gulliga hus

image211
Somrig bild!

image212
Mys

Höjdpunkter

♥ Tapasen vi åt på Luna Café, underbart gott! Speciellt aiolin, den spanska omeletten och de friterade potatisarna med röd sås....mmmm!

♥ När vi var på Stångehuvud såg jag för första gången i mitt liv en orm. Den blev räddare än jag och kastade sig ner för en klippa. Jag HOPPAS att det var en snok. Läskig var den iaf.

♥ Vi träffade en pratsam dam med Shih tzun Tora! Hon var så söt! Mindre än Alice och alldeles lurvig. Toras matte sa att hon klipper Tora med vanlig sax, så det ska jag också göra nu. Idag när jag klippte gräs gjorde jag en enkel uträkning (matte är inget för mig!) Iaf kom jag fram till att jag sparar MINST 1200 per år om jag klipper Alice själv! Hallååå, det är ett par Acne Jeans! Dags att vässa saxen!!!

♥ Semestern var kul förutom att det regnade för mycket. Attans!!

Dessutom finns det stiliga asfaltsläggare i Lysekil...mmm...skitiga och så....hade inte varit fel : )


Semester

Nyss hemkommen från semestern i Lysekil! Det är verkligen en mysig stad! Bilder kommer imorgon...jag orkar inte idag.

Gonatt: )

Torsdag

har gjort: ätit frukost

planer för resten av dagen: skriva uppgiften klar, Pilates, klippa Alice

humör: på väldigt bra humör!

väder: SOL!!!

citat: Don't look for Mr Right, look for Mr Right Now!

jag:
♣ T-shirt från VeroModa
♣ Shorts från Zara
♣ Flipflops utomhus
image202







Snygg, sexig och singel

Åkte till E igår och vi tänkte ligga på stranden och sola och bada. Problemet var att det fanns ingen strand! Däremot fanns det gott om kalla, bruna, höga vågor. Vi skippade plan A och gick på plan B istället. Middag och film. Vi bestämde oss för Spagetti med köttfärssås så jag och E gick till affären och köpte mat, dessutom hittade vi två filmer som vi ville ha. E ville ha Big Daddy och jag ville ha Snygg, sexig och singel. Sedan lagade vi mat medan J satt och såg på.....män asså : ) haha! Han var trött....såg ut som om han hade sålt smöret och tappat pengarna!
Efter maten, som blev supergod(E, du kan VISST laga mat!), så kollade vi på Snygg, sexig och singel. Den är så rolig! Håller med Ebba von Sydow om att den "framkallar självförtroende snabbare än bleka ben blir orangerandiga av brun utan sol" Haha, fin liknelse!
Till filmen blev det lite Ben&Jerry....syndigt gott! Dessutom åt vi Malaco Truly....något med Berry...de var jättegoda!

Jag körde med mammas stora fina bil (Förstör den inte!!) och jag var väldigt nervös, men det gick hur bra som helst, såg ett fint rådjur på vägen hem. Min lilla Silverpil är på verkstaden....hon behöver nytt avgasrör och så var det något mer, som jag inte har en aning om...

Iaf, igårkväll när jag kom hem så gjorde jag 20 minuter Winsor Pilates...inte illa!

Oj, klockan är mycket, skulle kanske sätta fart med uppgiften idag också....

Ha en solig dag!


Sol :)

Ute är det varmt och strålande sol! Underbara sommar!

Håller på att skriva på en skoluppgift och jag tror minsann att jag ska ta ut datorn och sätta mig på terassen. Så skönt i solen. Ska bara försöka stå ut med alla äckliga flugor...

Ikväll ska jag umgås med E som nu har kommit hem från Finland. Skickade ett tax free bud med henne eftersom produkten i Sverige kostar ca 190 kr och på båten kostar den 142. Ganska stor skillnad!

Imorgon ska Alice klippas, hos en ny klippare eftersom 1. Jag inte orkar köra till Kristianstad för att få henne klippt och 2. De brukar ha tre månaders kö i Kristianstad. Jag ringde precis till nya klipparen och fick tid i morgon kväll. Ibland älskar jag livet på landet!

Näe, åter till uppgiften!


Hus

I söndags var jag och M på Leva&Bo 07 i Trelleborg. Man fick gå in i nybyggda hus på tre olika områden i Trelleborg och på så sätt presenterade byggföretagen sig. Det var jättekul tyckte jag,  som det hus- och inredningsfreak som jag är! Mitt favorithus bland dem vi såg, för vi hann inte med alla, var ett stooort hus med dubbelgarage och massa klädkammare....: )
Mötte en dam som sa till sin herre: Jag förstår inte det här amerikanska att det ska finnas en massa walk-in-closets överallt
Jag och M var snarare: Oooo, en walk-in-closet!! Och en till....niiice!

Jag längtar så tills jag ska bygga mitt egna hus eller totalrenovera ett gammalt charmigt hus! Känns så kul att ha sådant att se fram emot! Och äntligen känner jag mig hoppfull inför framtiden, äntligen känner jag förväntan inför det som komma skall!

Igår låg jag och gassade på stranden vid kusinernas stuga. Underbart! Äntligen är det sommar....!

Nu ska jag ut och cykla!


Filmkväll och shopping

I går blev det filmkväll med M. Vi såg på Moulin Rouge och jag älskar den filmen! Speciellt citatet: The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return.

Den är nog en av mina favoritfilmer faktiskt.

Idag har jag och M varit i Ystad och shoppat lite. Letade efter en present till E som snart fyller år, men hittade inte det jag har bestämt att jag ska köpa...

Köpte iaf en svart topp och en grå kofta med trekvartsärmar, båda på MQ. Dessutom blev det en färgglad bok som jag ska ha som peppingbok till mig själv.

Nu ska jag vila en stund för fy vad trött man blir av att shoppa!


Onsdag

har gjort: städat flitigt!

planer för resten av dagen: jag ansvarar för lunchen...det blir PyttiPanna..gott. Gå en promenad alt. en timmes Pilates.

humör: gott humör!




Wallanders lägenhet

Igår var jag och E i Ystad. Vi hade bestämt att vi skulle till Cineteket för att se hur man gör film, hur ett manus ser ut osv. De anordnade även guidade turer i Ystad Studios, där Wallander spelas in. Vi fick se Nybergs labb, polisstationen och Wallanders lägenhet. Jag har varit hemma hos Wallander : ) Det var häftigt! När man ser det IRL så är det mycket fusk och väldigt plastigt! På film ser det jättebra ut...! Lägenheten kändes mycket större på riktigt...ganska trevlig planlösning!

Vill inte avslöja alla hemlisar, men kan verkligen rekommendera ett besök! Och den guidade turen är ett måste!

Efter besöket åkte vi in till stan och åt på Snuggles, sedan blev det shopping. Snuggles är inte lika bra längre. De har inte lika goda kakor! Åt Scones igår och de var för degiga och smakade massa bakpulver, synd! Sist jag var där åt jag chokladkakan och den smakade knappt choklad...inte bra.

Hade en kul dag med E iaf : )