fredag

har gjort: presenterat vår rapport för klassen (gick finemang!)

nu: nu är det helg!!

planer för dagen: baaara slappa och njuta av att det är fredag

väder: växlande molnighet, ett par regnstänk.

humör: oj, vilket bra humör!


torsdag

har gjort: ätit frukost, läst YA

nu: kollar mailen mm

planer för dagen: packa lite, köra till Malmö och jobba med vårt grupparbete, kanske svänga inom IKEA på vägen hem. Ikväll blir det Cold Case och Criminal Minds.

väder: moln och pyttelite sol, lite vind

humör: ganska gott humör. Mycket jävlar anamma i alla fall.

Tschüß!


första dagen..

är gjord! Nervöst som tusan, men det ordnade sig. Verkar vara väldigt intressant och intensivt. Bara fått en massa information hela dagen så huvudet snurrar. Återkommer i ämnet när jag har fått fotfäste igen!


igår/idag

Igår var jag och I nere i Ystad för att kolla in Es nya lya. En söt liten lägenhet har hon med fantastisk utsikt över hela stan! Vi gick en runda på Åhléns och sen åt vi smaskig pizza från Triangeln medan vi kollade på Snygg, Sexig och Singel. E började skolan i går och hon hade inte alls varit nervös. Om jag bara hade haft en gnutta av hennes psyke! Men så ska man inte tänka. Jag ska vara tacksam för allt jag har och är. Inte det lättaste, men jag jobbar på det. Ska inte gå in på ifall jag är nervös inför måndag, men jag går och berättar för mig själv att jag är kolugn....fake it til you make it...

Idag har jag packat vidare och varit och köpt lite basvaror. Mycket som ska göras och mycket som ska kommas ihåg.

Ikväll är det tre favoriter: Cold Case, Criminal Minds och Law & Order: Special Victims Unit. Slapp kväll framför TVn.


packa

Jag har försökt att packa lite inför flytten idag, men var ska man börja? Hur ska man komma ihåg allting? Jag har skrivit en lista, men den känns okomplett. Mina skor och väskor är iaf packade! Men sen då? Jag får tänka ut en strategi minsann.

måndag

Dagen har bjudit på ett Bo Ohlsson-besök och en dejt med tjejerna. På Bo Ohlsson köpte jag en massa saker som behövs när man bor själv! Handtvål, deodorant, disktrasor, diskborstar, hålslag, tejprulle och en snajdig kudde till min fåtölj. Plus en massa annat.

Dejten bestod av mimning och fuldans till Mamma Mia musiken, fika och galen stämning. Det skulle kunna sammanfatta oss i ett nötskal!

Kvällen består av början av The Good Girl och CSI.

En vecka kvar!

Tschüß!


min nya fåtölj

Har varit inne på att skaffa en fåtölj eller schäslong till min lägenhet, men så läste jag i Glamour om att den nya inredningstrenden är att ingenting är fult och det finns inget som inte passar ihop. Man kan ta gammalt och fixa till och matcha ihop med nytt. Jag började tänka efter om mamma och pappa har några gamla möbler som inte används och kom på att de alltid har haft två guldkorn stående i sovrummet, som aldrig används. Nu har jag burit ner och torkat av den ena, så nu ska hon få flytta in hos mig! Hon är hur cool som helst! Pappa hade tydligen köpt henne på en auktion för ungefär 20 år sedan, så hon är nog ganska gammal. Snygg va?



En snygg kudde och en pläd och saken är biff som man brukar säga!


gårdagen

Dagen började med att mamma och jag plockade champinjoner ute i vårt bete. Där fanns massor och där har aldrig funnits svamp tidigare. Kan bero på att pappa har matat korna med ensilage där hela vintern. Vi plockade en hel korg som vi sedan rensade och förvällde. Lite hade vi till svampstuvning och det var gott! Vilken lyx att kunna plocka sina egna champinjoner!



På kvällen såg jag Mamma Mia! med mamma, farmor, faster, farbror och kusiner. Vi satt i sköna V.I.P-stolarna på Bio Rio i Tomelilla. Hur lyxigt som helst!
Filmen var bra, hade jag inte sett musikalen i London så hade filmen varit jättebra, men nu satt jag och jämförde med musikalen hela tiden och en film blir sällan så bra som en musikal. Filmen hade iaf samma härliga stämning som musikalen hade. Skådisarna var bra, men Pierce Brosnan kan inte sjunga! Meryl Streep var fantastisk, kan inte fatta att hon är 59 år, särskilt inte efter scenen där hon hoppar i sängen! Amanda Seyfried var så söt och sjöng jättebra. Har bara sett henne i Mean Girls tidigare och detta var ju inte riiiiktigt samma typ av film. Stellan Skarsgård var bra, han gjorde inte bort sig på något vis. Jag lyckades missa att Björn och Benny var med i filmen!
Efteråt kände man sig lite som när man hade sett musikalen, fast i mindre skala: glad och upprymd. Fick stå emot impulserna att sjunga med flera gånger! En riktig feel-good-film!  ♥♥♥♥/5



Söta mamma

Min söta mamma köpte nya numret av CHIC till mig för att jag är sjuk. Hon är för go!

Hes som tusan

Imorse var min röst nästan ohörbar så det var dags att ringa till Vårdcentralen. Damen jag pratade med sa att: "Dig får vi ta och titta på", när hon hörde min lilla hesa stämma. Hon sa att sköterskan skulle ta halsprov på mig....ingen favorit precis. Men det gick bra! Det var absolut ingen trevlig upplevelse, men jag gjorde det! Sen skulle hon analysera för att se om det var bakterie eller virus. Hon sa att hon förstår att jag har ont i halsen för den är tydligen röd och svullen. Det visade sig vara ett virus, så det är inget att göra åt det. Skönt, för jag gillar inte penicillin och antibiotika. Fick rådet att äta glass, dricka te och ta Ipren så ska smärtan gå över av sig själv. Skulle undvika pulshöjande aktiviteter också. Så det blir till att sitta i soffan och dricka te och äta Ben & Jerry's....inte det värsta som finns precis.

Tschüß!


tankar

Fy vad tråkig min blogg har blivit på sista tiden...har inte så mycket att skriva om bara. Kanske borde sluta skriva helt. Jag tänker avvakta och se om jag får lite mer inspiration när jag har kommit i gång med skolan och flyttat in i min lägenhet. Jag ser fram emot alltihop, men eftersom jag inte vet vad skolan innebär så längtar jag mest till att flytta. När jag var på information/intervju till utbildningen så var informationen först och då var jag så nervös inför intervjun att jag har glömt allt de berättade om...så jag vet inte riktigt vad jag har att vänta mig. Jag hoppas att den innebär allt jag vill och mycket mer! Har inte hunnit bli nervös ännu, men det kommer säkerligen.
Skolan börjar den 25e augusti och jag flyttar troligtvis in den 1a september. Det blir till att köra 12 mil varje dag, om inte bror låter mig sova på hans soffa....vi får se! Vill hem och uppdatera mamma och pappa också ju, men vi får se hur det blir.
Nu ska jag stänga av datorn och vila lite. Den här sega influensan/förkylningen är uttröttande. Halsen känns som öppna sår, det susar i öronen, huvudet värker och näsan är täppt. Uscha!


onsdag

har gjort: sjungit upp min hesa hals...fixat med datorn

nu: surfar

planer för dagen: inget ansträngande, dricka varmt te med honung och äta kall glass

väder: vind, växlande molnighet

humör: gott humör, men sjuk


måndag

har gjort: klippt och slingat håret(blev så bra!!), mått dåligt....sjuk : (

nu: ätit fiskgryta

planer för kvällen: ta det lugnt och unna min ömma hals lite Ben&Jerry.

väder: lagom varmt, lite vind

humör: bra, förutom att jag mår pyton, vill bara sova, men kan inte : (




torsdag

har gjort: ätit frukost, läst YA

nu: tvätta ansiktet, hänga ut tväll, gå ut och hjälpa farmor med att måla portarna

planer för dagen: måla

väder: sol, lagom varmt och knappt någon vind

humör: soligt


onsdag

har gjort: lämnat in min matta till kemtvätt, beställt frisörtid (klipp o sling!), ringt och tackat nej till en lägenhet

nu: börja städa

planer för dagen: städa, lunch, städa, städa

väder: soligt och lagom varmt, vindstilla

humör: bättre humör idag!


tisdag

har gjort: ätit frukost

nu: hämta posten

planer för dagen: obestämt, förutom att se sista Morden i Midsomer ikväll.

väder: blåsigt, molnigt (skurar?)

humör: ostadigt (jag veeet att jag ska vara tacksam för allt jag har, och tro mig, jag försöker, men gnistan har varit frånvarande den senaste tiden.)


Röda Sally

Jag har skaffat mig en ny mobil. Det blev en W910i (från Sony Ericsson så klart) och hittills är jag jättenöjd! Har haft den i snart två veckor och jag trivs väldigt bra med den. Jag valde den röda för den är så snygg!
Skärmen är jättestor, den tar bra foton och den har många funktioner. Jag har döpt den till Sally. Jag är underlig.


fredag

har gjort: varit i Ystad med E och gjort lite shopping till skolan! Tack för en trevlig förmiddag vännen!

nu: försöker bli sval, det är så j-la varmt ute..

planer för dagen: slappa

väder: sol och VARMT

humör:
bra