Helgen + Måndag

I lördags var det dags. Äntligen konsert! Maten som skulle ätas i gröngräset före konserten fick istället ätas under tak hemma hos faster. Sedan bar det av....mot Per Gessle. Han är så bra! Konserten var grym och det föll kanske två droppar regn, tur! Per Gessle är ett geni. Tänk alla låtar han har skrivit, till Roxette, Gyllene Tider och till sina soloprojekt, helt fantastiskt! Mina Gyllene Tider-favoriter är Sommartider, Kung av sand och de flesta på Finn fem fel. Mina Per Gessle-favoriter är Här kommer alla känslorna och Tycker om när du tar på mig. Som sagt, ett geni. Hade konstant gåshud under hela konserten!

I går bjöd E och J på grillfest. Det var jag, G, L & E, O och B som var bjudna. Vi bjöds på grillad fläskfilé, grillade majskolvar, klyftpotatis, sallad, tre olika såser, grillad banan med choklad, chips, plommon, kladdkaka och en hel buffé av dricka! Mätt som ett svin blev man men oj vad gott allt var! Hade en riktigt trevlig kväll : )

Idag har jag och E varit på äventyr! Vi har varit i Malmö och shoppat....det är najs! Jag hittade inte så mycket, men beslutade mig för att ge Diorshow en ny chans. Den här gången valde jag en vattenfast. Hoppas jag blir nöjd för den är ganska dyr!
Trots det kassa vädret så hade vi riktigt kul! Zara var en besvikelse, nästan hela övervåningen var rea, jag hatar rea. Bara en enda röra och aldrig i rätt storlek. Åhléns City var bra, som vanligt. H&M gav ingen wow-upplevelse, hittade bara ett par skor men kunde inte bestämma mig om jag skulle ha svarta eller bruna så jag struntade i det. E däremot köpte ett par svarta! Lunchen avnjöts (?) på McDonalds och fikat på Espresso House. Deras brownies är så goda!
Efter fikat var vi så trötta att vi bestämde oss för att åka hemåt. Vi var tvungna att köra in till Net on Net för att köpa en ny mobil till pappa eftersom han har råkat tvätta sin gamla i tvättmaskinen.....igen.

Efter kvällsmaten har jag sett på Ernst och nu är det CSI:NY. Love it! Håller dessutom fast vid att Ernst är en drömman!

Imorgon är det nya äventyr med E : )

Gonatt!

Självdisciplin

Har fått en riktigt elak finne precis vid munnen. Mamma har alltid sagt att man aldrig ska klämma finnar som sitter runt munnen eftersom de kan vara "giftiga". Hur nu en finne kan vara giftig. Jag har hela dagen idag kämpat emot mina impulser att klämma den lille rackaren. Än har det gått bra...men har den inte spruckit innan kvällen så kommer jag inte låta den sitta där och flina. Det finns inget äckligare än gula finnar...örk! Kanske finns det äckligare....men det hamnar högt upp på listan!

Cookies

Imorgon är det konsert och picknic som gäller och för att dra mitt strå till stacken så har jag bakat Chocolate Chip Cookies. Köpte riktiga chocolate chips och då blev kakorna ännu godare än förra gången jag gjorde dem! Jag älskar dem!

Ikväll blir det pizza och film!

Trevlig kväll : )


Arg och förvirrad

Ibland blir jag så ledsen. Det är alltid en massa snack om att man ska vara sig själv och stå för den man är. När man försöker så blir det rullande ögon och suckar. Hur lätt är det att vara sig själv när omvärlden försöker kväva den man är och forma en så att man passar dem bättre? Jag är så trött på att inte kunna vara den jag är utan att känna att det är något fel på mig. Ja, jag gillar att shoppa, men so what? Jag har ingen häst som kostar pengar, jag äter sällan ute, jag hittar inte på så mycket saker och jag röker inte! Jag gillar kändisar och skvaller. Är det någon sorts verklighetsflykt? Kanske det men hur kul är min verklighet?? Jag gillar att fixa med mitt hår och med smink. Är jag då märkvärdig och försöker förställa mig?

Det är hårt arbete att försöker hitta sig själv och skapa en identitet och det blir inte lättare för att andra människor försöker forma en och göra en ännu mer förvirrad.

Låt alla vara som de vill och tänk på att man inte kan ändra andra människor, man kan bara ändra sig själv!

Måndagstankar

♦ Ernst Kirschsteiger är cool. En sån man skulle man haft. Han är säkert romantisk också. Kan se honom sitta och fila på en fin kärleksdikt...

♦ Har haft en riktigt crapy dag. Humöret har varit skit. Känner mig....nåja, det håller jag för mig själv.

♦ Det här vädret vi har börjar bli löjligt.

♦ Jag är teknisk. Pappa sa idag att jag kan mycket. "Du kan ju jobba i en TV-affär" Ja, jag är fan smart, teknisk och allmänbildad!

♦ I reklamen till Summer Dance Mania 2007 hånglar och åmar sig tjejer framför kameran. Är det verkligen nödvändigt?

♦ Det är jag som bestämmer hur mitt liv ska se ut. Idag har jag skrivit en mållista. Det är lättare att uppnå sina mål om man konkret vet vad de är.

♦ Det mest osexiga som finns måste vara stolpiller.

Flyttat

Nu har jag fått ordning på det mesta här hemma, flyttade ju ut ur min lägenhet i Kristianstad igår. Det är en hel del saker man har samlat på sig och jag har ändå bara bott där i lite mer än ett år! E, N och L kom förbi och sa hej och hjälpte till att packa lite. Saknar dem! L hade förlovat sig! Så roligt : )

Anyways, nu har jag lyckats knöka in mina möbler och saker lite varstans här hemhemma. Det blev ganska bra, inte jättetrångt någonstans...men det var en hel del saker!

Eurotrip

Har nyss sett Eurotrip och fy fasen vad rolig den är!!! Killen som spelar Scotty är som grädde på moset grymt snygg! Mmm!!

Nu får det bli en riktig chick flick...

Btw så har vi numera trådlöst bredband här hemma!! Wohoo!


Marknad

Sjöbo marknad gick av stapeln igår (och idag) och det var hur mycket folk som helst där. Och hur mycket barnvagnar som helst...vad är meningen med att dra med en barnvagn på en knökfull marknad? Jag har två alternativ till att inte ta med en barnvagn: bär ungen i i bärsele eller LÄMNA UNGEN HEMMA! Hur mycket glädje har en bebis av marknaden?? Att barnvagnar bara kan gå rakt fram är ett annat irritationsmoment, någon borde uppfinna en barnvagn som kan svänga...eller är det föraren som tror att han/hon har företräde till..ja, allt?

Slutgnällt!

Jag fyndade lite saker...ett par Slöfser, ett personligt armband, en sur rem (mmm!) och ett koppel till Alice. Inte illa!

Hade en väldans trevlig kväll med E, förutom den där j-la klockförsäljaren som är i starkt behov av en charmkurs!


Torsdag

har gjort: frukost, sett på TV4 Fakta, läst tidningen

planer för dagen: Marknad med E! Wohoo : ) plugga?

humör: gott humör!

på mig: sommarkläder : )


Saknar!

Usch vad jag saknar min E...har inte setts sen skolan slutade och innan sågs vi hela tiden. Måste ta tag i och träffas någon dag, snart. Sen när hon ska bo i Nisse (!) så kommer vi inte ha lika enkelt att träffas. Självklart måste jag ju åka ner och hälsa på, vem tackar nej till en tur till Rivieran??

E, jag ringer dig!


Onsdag

har gjort: ätit frukost och dugga 2

planer för dagen: klippa gräs till grannen, plugga lite, fortsätta läsa Att välja glädje

på TV: ikväll går Vid din sida! Det var längesen jag såg den så ikväll struntar jag i What about Brian och gråter framför filmen istället!

på mig: nu, sovkläder, snart shorts och linne...sommar sommar sommar!!

humör:
på gott humör!

Måndag

har gjort: ätit frukost

planer för dagen: ta det lugnt, plugga lite, sola lite, ta en promenad

på TV: Sommartorpet med härliga Ernst och CSI:NY

jag: Bikini!

humör: mitt humör strålar ikapp med solen!

Vilken lyckad kväll!

Igår var det party party! Perikles spelade på Kulla och vi ääälskar Perikles! Först var det förfest här med en hög trevliga töser och pågar och lite (!)öl, Xider och vin och sedan bar det av i en minivan mot Kulla! Himla roligt hade vi i bilen! Det fick bli en kisspaus på på vägen eftersom pågarna har så liten blåsa! En liten stund efter att vi kom fram träffade vi på E och J och sedan umgicks jag mest med E hela kvällen. Gud vad kul vi hade! Dansade som dårar, gick raggarrundor, inspekterade "talangbacken" och skrattade! Perikles är så himla bra, musiken är super och de kan verkligen få igång publiken! När "Var ska vi sova i natt" spelades var dansgolvet proppfullt av sjungande, dansande och glada människor och jag var en av dem!
Fanns en del ögongodis på stället så det blir till att åka dit fler gånger!!

När det var dags att åka hem svängde vi fel så det blev en extra runda men det gjorde inget för vi hade så trevligt i bilen. G somnade och sen blev det lugnt! Såg en massa åskblixtar men som tur var så höll de sig borta från oss. Till slut kom jag hem och då blev det ett och ett halvt glas vatten för att slippa må dåligt idag och gissa vad? Jag mår som en prinsessa!

Citat: Där står Kulla! Om man lägger till ett N så blir det....KullaN! G, vem annars?

En toppenkväll helt enkelt!

Dagens tips!

Om ni grillar i sommar, vilket ni förmodligen gör, så använd Yes Power Spray för att göra rent gallret! Reklamen ljuger för en gång skull inte!
Jag blev väldigt förvånad att det gick så lätt att få bort skiten!

Det var dagens tips!!

Min vän skruvdragaren

Idag har jag och pappa byggt på altanen. Oj vad fin den kommer att bli! Jag är en mästare på att bygga och skruvdragaren är min nya bästis! Kanske skulle bli snickare så att vi kunde umgås varje dag? Det är också en tanke.

Mli-certifierad snickare och SatC-specialist
, hur låter det?

Min vän R

Pratade med min kompis R idag! Så kul, det var så himla längesen vi pratade! Det konstiga är att hur längesen det än var, när vi pratar känns det som om det var i går vi senast sågs! Hon är så go och gla alltid!
Vi var tvungna att prata igenom vad som har hänt med alla gamla klasskompisar...hon hade lite info och jag hade lite! Btw R, nu vet jag vad P gör!! Tar det när vi hörs eller ses!!

Superkul var det också att hon är lika såld på SatC som jag är! SatC is the shit !!!

Nu ska jag koncentrera mig på Las Vegas!

P.S Verkar som om det blir party party på söndag!! D.S






Den sorgligaste film jag någonsin sett!

Välkommen till familjen var så sorglig! Jag tyckte så synd om Meredith, hela tiden. Familjen var så elak mot henne och gav henne inte en chans att slappna av!

Usch!

Dugga 1? Check!

Jag är klar med Dugga 1..nanananana....!

Nu: läsa tjocka boken....den är på 1000 sidor och den är på engelska...men den ska fan inte segra över mig!!


Fajitas och Car...Paula!

Kvällen igår var jättetrevlig! Vi skulle ju äta Fajitas och se på film så vi gick bort till affären i lilla byn. De hade ingen film som var lockande och inga Tortillas så det fick bli en tur in till Simrishamn. Där hyrde vi filmen Hemma bäst med Matthew McConaughey och Sarah Jessica Parker också köpte vi mat på Brunnshallen! Hem till E igen för att laga maten, blev så gott! Hade massa tillbehör...guacamole, salsa, gurka, majs, ost, paprika, tortillachips och tortillabröd. Mmm!
Efter maten och en massa tjejsnack blev det film, godis och Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie...mm...Grattis Simrishamn, Ben & Jerry har kommit till er!

Filmen var jätterolig! Så att man skrattade högt : ) Den var ganska förutsägbar med ändå så söt! Kändes konstigt att se Sarah Jessica Parker som någon annan än Carrie men hon hade ju annorlunda frisyr och "snällare" kläder så det kändes ändå inte som Carrie.

image201

Btw så är Bailey världens mest väluppfostrade hund och han är så söt! Nästa gång får lilla Alice följa med : )

Hela vägen hem satt jag och sjöng (skrek) med i Dixie Chicks låtarna jag lyssnade på....lite hes sen. Roadtrip i ensamhet med tjejig musik är underskattat.

Tack E för en trevlig kväll !

bild från moviezine.se

Girlsnight

Ikväll ska jag och E ha tjejkväll. Vi ska laga Fajitas och käka godis och se någon bra film...antagligen en chick flick! Ska bli riktigt kul...vet inte om jag ska ta med lilla Alice, hon har svårt att uppföra sig tillsammans med andra hundar i en liten lägenhet...hon blir så glad! Fast Bailey är nog ganka lugn av sig så det kanske går bra ändå! Får se hur det blir med den saken!

Btw så såg jag Tori & Dean: Inn Love igår. Det var faktiskt jätteroligt! Tori är rolig, det trodde inte jag efter att ha sett henne i Beverly Hills, där är hon så pryd och perfekt. Positivt överraskad!!

Fast iofs...man kan ju vara pryd och rolig på samma gång... : )

Nu: Tanka Silverpilen!

Trevlig kväll ♥

Sanering

Nu har jag sanerat bloggen från minnen jag inte vill ha!

Mitt liv är verkligen en blank sida som väntar på att bli fylld. Känns spännande och lite skrämmande...men mest spännande!

Har pratat med gamla kompisar idag, vänner som jag saknat. Nu har vi bestämt att vi ska ut och festa! Se upp Malmö, för här kommer E, C och S!!

Nu ska jag fixa mina naglar : )

Gonatt!

And I'm done!

Puuhh...uppsatsen är klar och inlämnad. Så härligt! Nu ska jag bara läsa och kommentera två gruppmedlemmars rapporter, men jag såg att H och A redan hade publicerat sina så det blir inga problem. Har ända tills på lördag på mig...luuugnt!

Nu ska jag slappa en stund och sen ska jag dyka ner i E-commerce-boken.

♥/Emla

En dag framför datorn

Idag blir det mycket dator för mig. Ska skriva en uppsats om en e-handelsplats till skolan. Max fem sidor. Det är så härligt att de säger max och inte minst!
Så nu ska jag surfa runt och hitta en intressant sida...finns ju en del att välja på!

På återseende när jag förhoppningsvis har kommit lite längre : )

PS. Det är sol ute! DS.


FCUK inspiration

Tittade in till FCUK och hittade massor av fina, somriga saker. Blir riktigt shoppingsugen nu...

image199

♣ Fina remsandaler, med alldeles lagom mycket remmar.
♣ Gulligt linne.
♣ Klänning med fjärilar.
♣ Blommönstrat linne.

image200

♣ Söt topp.
♣ Ännu sötare topp!
♣ Hot halterneck!
♣ Söt topp med jättefin form.

Dessutom har de rea....farligt farligt...men härligt härligt!

Planer

Ser ut som om det kommer bli Sjöbo marknad med min kära vän E! Super : ) Då kan vi sitta i parken och dricka HB med de andra fjortisarna....haha. Eller inte..

Olof Viktors

Hemma igen! Roadtripen blev mycket lyckad! Olof Viktors café i Glemingebro var målet. Mackorna var supergoda och levde verkligen upp till förväntningarna. Både mamma och jag valde en macka av foccacia, kräftstjärtar, chiliaioli och ägg. Jättegod med mycket pålägg. Till efterrätt delade vi en bakelse med choklad och lite chokladkräm! Smaskig! Till detta drack mamma kaffe och jag te, även det var mumsfillibabba : ) Oj, vad mätta vi blev!
Fanns också en butik där man kunde köpa med sig kakor, bakelser, glass, te och lite olika delikatesser. Trodde dock att det skulle finnas mer chokladpraliner, men chokladmästaren har nog specialiserat sig på kakor och bakelser.

Dagens tanke: Fy vad mycket stockholmare det var där och FY vad dryga de är!

Roadtrip

Idag blir det roadtrip med mamma. Vi ska åka en runda på Österlen och besöka en chokladmästare. Mmmm! Choklad gillar vi!
Sedan ska jag hem för jag måste plöja igenom X antal sidor i stora tjocka boken...

På återseende!


Nu börjar livet!

Mår riktigt dåligt. 

INGEN SKA KUNNA FÅ MIG ATT MÅ DÅLIGT! INTE NÅGON!

De säger att de är annorlunda men de är likadana allihop. Sårar.

Jag antar att jag inte är värd bättre.

JAG ÄR VÄRD DET ALLRA BÄSTA!

NU BÖRJAR LIVET...IMORGON VAKNAR DEN NYA EMELIE.

BE PREPARED.


Oroande

Idag hade jag en väldigt obehaglig upplevelse. Reste mig snabbt från soffan och började gå ut mot köket. I köksdörren svartnade det för ögonen, jag började svaja och benen bara vek sig under mig. Trillade ihop i en hög. Reste mig och gick in i TV-rummet och kände då att jag hade ont på armen och foten.
Hade inte ens känt smärtan när jag trillade ihop.
Antar att allt detta beror på trötthet.

Om det händer i morgon så beror det på något helt annat.

Souvlaki och Ocean's

Kvällen blev mycket lyckad! Vi bestämde oss för att äta middag på Mediterranean som ligger en gata bakom Åhléns. Det är en grekisk resturang och grekisk mat är ju alltid god! Började med att dela en förrätt som bestod av vitlöksbröd...mmm, så gott! Sedan valde jag Souvlaki med friterad potatis och Tzatziki och E valde Kycklingspett med pestoslungade nudlar, enligt henne ett mycket bra val! Till efterrätt åt vi Cheesecake och drack te. Cheesecaken var väldigt mäktig och översta lagret var lite väl surt. Botten däremot var jättegod!
Ja, maten var jättegod och vi pratade en massa om gamla minnen, resor, städer och allt annat. Vi kom fram till att vi två är väldigt lika. Väääldigt lika!

Efter maten gick vi bort till bion och vi lyckades komma dit i precis lagom tid. Vi hann sitta och prata lite innan filmen förjade men det blev ingen lååång väntan iaf.

Ocean's thirteen var riktigt bra tyckte jag. Man vet ju att de alltid lyckas med sina kupper men det är ändå kul att de dem. Finns ju dessutom lite ögongodis i form av Brad och George!
Efter filmen bar det av hemåt. Var hemma vid lite över tolv. Pratade lite till och sedan körde E hem till sig. Mammas och pappas gäster var kvar när jag kom hem men gick strax efter. Vid 01.00 hoppade jag i säng...vid 01.15 ringde bror och undrade om jag kunde hämta honom. Kul. Så det var bara att hoppa in i bilen och köra hela vägen till Ystad för att hämta upp honom. Sedan hem igen. Han pratade i början men sen somnade han. Trevligt sällskap! Jag var riktigt trött, men hem kom vi och sen sov jag! Vaknade vid 10.30! Längesen jag sov så länge...

Resultatet blev en mycket trevlig kväll, med mycket trevligt sällskap och en bra film!


Söta Alice!

image198

Var tvungen att blogga denna bilden! Jag surfar, Alice....sover. Hon är så go, min lilla tjej!

Bio!!

Fick ett trevligt sms idag. Det var E som ville ta med Bailey och komma och hälsa på mig och Alice. Sagt och gjort, de kom och Alice och Bailey sprang runt och jagade varandra som idioter i trädgården! Sen kom E med den underbara idén att vi skulle gå på bio. Eftersom SF:s hemsida inte fungerade så fick vi ringa till biograferna. Först ringde vi till Cinema 3 i Ystad. De visar 4 filmer idag...på en lördagkväll. Bara en som lockade, Pirates of the Carribean 3, men den visades klockan 5 så det blev väldigt tight med tid. Istället ringde vi till SF och fick veta att Ocean's 13 visas i Lund klockan 21.20, så vi har gott om tid på oss, hinner äta och allt. Kommer att bli så kul! Det var längesen jag och E var ute tillsammans. Vi kom fram till att sist vi var på bio var när vi såg Dag och Natt och det var 2004. Den filmen var verkligen kass. Filmen ikväll är bättre, det slår jag vad om!

Sen i natt ska jag vara fyllechaffis till broren som ska på någon fest i Ystad. Hans ord: Det spelar väl ingen roll för dig om det blir klockan 2 eller klockan 4? Öhh, jo, det gör det....

Nu ska jag hoppa in i duschen!!

Tschüss!


Single and fabulous!

That's me!

Ibland är det mysigt att ha en pojkvän att krama och hitta på saker med, men ibland är det bara så skönt att vara ensam. Jag är i ett sånt stadie i livet när det känns som om jag vill leva ensam, länge. Vara singel och bara bry mig om mig själv. Bara ta hänsyn till mig själv och ha kul. Den här låten passar så bra in på var jag är i livet: Dixie Chicks The Long Way Around

Well, I never seem to do it like anybody else
Maybe someday, someday I'm gonna settle down
If you ever want to find me I can still be found

Taking the long way
Taking the long way around
Taking the long way
Taking the long way around

Jag måste bara göra det på mitt sätt. Kanske tar det längre tid för mig att hitta rätt, men till slut så....då hittar jag mig själv. Och först då kan jag bli lycklig.

Ett citat från Carrie, sista avsnittet i sjätte säsongen:

Later that day I got to thinking about relationships. There are those that open you up to something new and exotic, those that are old and familiar, those that bring up lots of questions, those that bring you somewhere unexpected, those that bring you far from where you started, and those that bring you back. But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.


Jag kommer att hitta mig själv. Förr eller senare. Vad luddigt detta blev, men sån är jag, lite luddig.




Fredag

har gjort: pluggat, tagit en middagslur ; ), handlat mat och lagat tacos tillsammans med mamma. Jag gjorde en underbart god fruktsallad till efterrätt...med vattenmelon, äpplen, blodgrape, banan, nektarin och vindruvor. Mmm!

nu: surfar...läser bloggar

planer för dagen...kvällen: klockan är halv nio...jag ska snart lägga mig och läsa. Ska jag läsa E-commerce eller Olycksfågeln? Skönlitteratur är ju onekligen mer lockande.

humör: idag har det varit ganska ljust, i mitt sinne, utomhus har det bara varit grått grått och åter grått. Regnet slutade ösa ner för bara någon timme sedan. Hoppas det blir bättre väder i morgon, när vi ska ha grillfest!


Sommar?

Igår var jag på marknad. Oj vad det regnade och oj vad blöt jag blev. Det spöregnade hela tiden. Superkul. Den svenska sommaren är verkligen underbar. Tydligen är det översvämningar och avstängda vägar åt Malmö/Lund hållet. Broren hade blivit en halvtimme försenad till jobbet i morse och pappa blev inkallad klockan sex i morse. De var tvungna att stänga av någon översvämmad väg.

Sommar, sommar, sommar....

Det kommer att bli av!

Sex and the City-filmen kommer att göras! Jag hoppas av hela mitt hjärta att den är bra så att den inte förstör SatC....men det är svårt att förstöra något som är underbart!

image185

Torsdag

har gjort: ätit frukost

nu: ska göra del 1 på dugga 1

planer för resten av dagen: vet inte, finns inget att göra...men det är iaf Las Vegas ikväll.

humör: ledsen, sorgsen, känner mig värdelös och meningslös


Dagens gnäll

Hört på MixMegapolRadioCity (Malmö): Det var Savage Garden tillsammans med Darren Hayes. Savage Garden bestod av Daniel Jones och Darren Hayes...så då är det alltså Daniel Jones tillsammans med Darren Hayes....eller?
LÄS PÅ!

Boxer...pucko?

Har haft Boxer i ungefär en månad nu och för några dagar sedan var jag inne i butiken för att fixa en ny box och ett tvillingkort. Passade då på att fråga om vh1. Det står att man ska få vh1 men det finns aldrig något på den. Killen i butiken ringde till Boxer och så här är det: Boxer tänkte ta bort vh1 från kanalutbudet (boxerpaketet) men det visade sig att många ser på vh1. Då bestämde man sig för att kompromissa.....vh1 sänds nu mellan 2 och 5.....på natten. Öö? Det kallar inte jag för kompromiss, då ser ju knappt någon på TV! Vilka puckon!

Morr..


For E

Den här är till dig E, så att du kan se hur långhårig Alice är!

image197

Det har minsann växt lite, hon har inte kattklor längre! Underbett däremot, det kommer hon antagligen att ha hela livet!

Chocolate Chip Cookies

Jag är väldigt svag för choklad. Gissar att det finns ungefär 4,5 miljoner andra människor i Sverige som också är det. Jag älskar Chocolate Chip Cookies! Betty Crocker's är suveräna, Subway's är också goda, men jag bestämde mig för att göra egna. Hittade receptet på en amerikansk hemsida, allrecipes.com, ska det vara amerikanska kakor så ska det vara ett amerikanskt recept!
Resultatet blev väldigt bra! Det är lite svårt att översätta amerikanska recept, inte bara för att de använder cups, utan också för att de har andra ingredienser som inte finns i vårt avlånga land. Man får göra sitt bästa och det finns oftast svenska substitut.
Nu blev jag sugen...så det får bli en Chocolate Chip Cookie för mig nu!


Plockat jordgubbar

Det är något speciellt med att åka och plocka sina egna jordgubbar. Jag ville inte ha några, men för att bota min uttråkning (?) så följde jag med farmor, faster och kusiner för att plocka till dem. Det var ett riktigt äventyr! Ika har såna kommentarer att man blir helt mörkrädd! Ett smakprov:

Detta hade varit roligt om man inte hade haft nån känsel i ryggen.
Efter att ha suttit på huk ett bra tag gör det ont.....överallt.

När vi hade plockat ett tag...och ätit lite så fick jag JÄTTEONT i magen. Jag åt kanske fem jordgubbar så det kan inte ha varit dem. Hade ont hela vägen hem och vi fick skippa powerwalken. Låg i soffan hela eftermiddagen och halva kvällen. Ju längre dagen gick, ju mer började smärtan likna den jag hade när jag åkte in till sjukhuset i maj. Det liksom drar sig mot höger sida, gör ont att röra sig och det känns som om jag har influensa. Ont i leder och muskler, känns som om jag har feber och känner mig verkligen jättedålig. Precis som förra gången så mår jag bättre idag. Har fortfarande ont i sidan, men inte lika mycket som igår. Influensakänningarna har försvunnit och om ett par dagar kommer smärtan i höger sida att vara borta. Blir bara så orolig. Tänk om det är något allvarligt? Som de kommer på alldeles för sent. Fast då slipper jag iaf att ta några jobbiga beslut.

Får se vad som händer....