Färdig!

Nu är presantationen avklarad och det gick superbra! Nu är det helg för mig!

Puss ♥

Mys med mig själv

Har en riktig myskväll med mig själv. Har köpt brittiska Marie Claire, kollar på Sex and the City, bläddrar i Sex and the City-boken och äter Ben & Jerry´s Chocolate Fudge Brownie och Chunky Monkey. Underbart! Ska strax ta en dusch, sedan blir det nagellackering och CSI Miami.

I morgon ska vi redovisa vårt arbete i Finansieringen. Tycker att det känns tråkigt att vi inte ska jobba i denna gruppen längre, för jag tycker att det är en toppengrupp! Vi har inte bråkat, vi diskuterar lugnt och sansat, till skillnad från vissa andra grupper, vi kompromissar och vi har roligt. Synd att det redan är slut! men men, livet går vidare. På tisdag börjar vi läsa Företagsstrategier, ska köpa en bok på över 1000 sidor. Den är på engelska....Vilken tur att jag är bra på engelska!

Nu: dricka upp teet

Strax: Snabbdusch

Sen: CSI Miami



Ledig

Har en helt ledig dag idag. Det är regnigt ute så jag stannar nog inne idag. Har börjat läsa en ny bok, Glöm att ni har en dotter av Sandra Gregory. Det är en sann historia som handlar om en kvinna som hamnar på Bangkok Hilton. Recension kommer när jag är klar!
 
Åter till min rågflingsgröt med psylliumfrön!

Puss ♥

Tjejkväll

Har haft en supermysig tjejkväll med E och Dz. J var också med en liten stund, men sen fick hon herrbesök!
Vi åt tacos och E mumsiga muffins. Helt veganska och jättegoda! Hon gör dem med äpple och kanel och de smakar som små äppelkakor! Dz gottade till det ordentligt med Fresta vaniljsås : ) Vi hade trevligt, det har vi för det mesta!

Nu är det nyheterna så nu ska jag ut med Alice och sen ska jag kolla vidare på Beck. Gillar Beck skarpt.

Puss och gonatt!


Ben & Jerry

Har ju glömt att recensera Ben & Jerry -glassen! Har smakat ganska många ev deras sorter nu så det är dags att dela med sig!

Chocolate Fudge Brownie - glassarnas glass! Finns ingen bättre! Underbar, krämig och massa massa massa choklad!      ♥♥♥♥♥/♥♥♥♥♥

New York Super Fudge Chunk - god, men inte en av favoriterna    ♥♥♥/♥♥♥♥♥

Phish Food - Krämig chokladglass med marshmallow-bitar, kolasås och bitar av mörk choklad. Mumsig!  ♥♥♥♥/♥♥♥♥♥

Cookie Dough - Vaniljglass med deg av chocolate chip cookies - smarrig och det ÄR verkligen riktig kakdeg!     ♥♥♥♥/♥♥♥♥♥



Nästa smaker som jag vill testa:

Peace of Cake - Glass som smakar jordgubbs-cheesecake

Chunky Monkey - bananglass med valnötter och mörk choklad


Stackars knappar!

De där knapparna kommer nog aldrig att bli påsydda...

Att göra idag:

  • Börja på PM 4
  • SY FAST KNAPPARNA!

Att göra idag:

  • sy fast knapparna på jackan
  • byta lakan
  • tvätta
  • skriva PM

Jobb

Idag blir det jobb, jobb, jobb. Håller på med PM 3, "Kapitalbehov, kapitalanvändning och Värdering av aktier vid emissioner" Låter faktiskt tråkigare än det är. Ganska intressant. Om ett företag ska expandera/investera så är inte lån av ett kreditinstitut det enda alternativet. Just nu snurrar "hävstångsprincipen", "duPont-modellen" och "Betavärde" runt i skallen. Nu gäller det bara att få ner tankarna på pappret.
Det ordnar sig!



Skryt : )

Jag är förvånad och överraskad! Klickern är en magisk mojäng! Alla kommandon tar mycket kortare tid att lära in och det är så roligt att se att lill-tjejen börjar lyda och hon gör det med glädje!
Okej, dags för skrytet!
Jag var ute på promenad med Alice i söndags.  Tog av kopplet så hon blev lös...först sprang hon iväg, men när jag sa hit så kom hon direkt! Jag klickade och gav henne godis. Nästa gång övade vi "stilla", funkade lika bra! Det var så roligt att gå på promenad med henne: )
I går kväll gjorde vi kvällskissningen utan koppel! Hon hade full koll på vad jag sa och gjorde hela tiden. Hon är så duktig! Det här trodde jag aldrig att vi skulle lyckas med, men det går. Det är som Gunde säger: "Ingenting är omöjligt", inte ens att få Alice att komma på kommando!
Söt!

VI SKA BYTA STATSMINISTER!!!!

Äntligen!

Gonatt : )



Hmm...?

Vad gör man när man inte har något att göra?

Kvällsmys

Nu: Desperate Housewives, Fun Light och mörk choklad. Aaaaah!

Strax: Joey och Cosmopolitan

Sen: Sova i min underbara säng!

♥ Gonatt : ) ♥

Riktigt sjuk!

Usch, jag mår riktigt dåligt : (  Jag har ont i halsen, ont i huvudet, ont i lederna, ont i musklerna.....och jag är täppt i näsan. Var är mamma när man behöver henne?? Usch....måste laga mat också. Sen blir det te och mörk choklad, alternativt Stracciatella.

Puss och gonatt ♥

Firefox

"Klippa ut/kopiera/klistra in fungerar inte i Mozilla och Firefox."

VAA?? Aaahhhh....suck

Explorer - Firefox      1 - 0

: (

HERREGUD!!!!!!

Jag fick VG på Kalkyleringen!!!!! Så jävla fantastiskt och ofattbart!

Grattis Mli, det var riktigt bra gjort av dig!

: )

Klickerträning

Har börjat klickerträna med Alice. Den som säger att Shih Tzun är dum och svårlärd har inte träffat Alice! Hon fattade efter 6:e klicket att när matte klickar, då är det godis! Om jag skulle klicka nu så skulle hon komma fram till mig, lägga huvudet på sne och fråga: "Duuu....var är mitt godis?" Ja, hon pratar hela tiden. Hon gestaltar min schitzofrena personlighet.

Återkommer om klickerträningen!

: )

Skärgårdsdoktorn

Ja, minsann, det är lika bra som jag minns det! Längtar till näst-nästa söndag! Det är nämligen inte på söndag :(
Men men, den som väntar på nått gott.....

: )



Mmmm....

Sitter och läser i min USA-kokbok och blir riktigt sugen på blåbärsmuffins, våfflor med bär och glass, Hashbrowns, amerikanska pannkakor och äppelpaj. Mmm, gott! Onyttigt, men gott! Man lever bara en gång och kan inte hela tiden tänka på vikten!

Kokbok

                                               Jag köpte mitt exemplar på Adlibris

Väska

 
Detta ska bli min höstväska.

                                                                                        bild från fiorelli.com


Tusen små bitar - James Frey

Skrämmande bok. Dock är jag lite besviken. Jag trodde att boken var sann, att allt som står har hänt, men så är det inte. Författaren har medgivit att visa saker är påhittade. Visst, boken är bra, men när man inte riktigt vet vad som har hänt så tappar den lite. Frågan jag ställer mig är: Det som är fiktion i boken, skulle det kunna hända eller är det för otroligt? För om det inte ens skulle kunna hända, då känns boken falsk. Den händelse jag tänker mest på är när han gjorde rotfyllningar mm utan någon bedövning. Om jag bortser från detta är boken gripande. Man känner med honom, lider med honom och glädjas med honom.
Jag ska troligtvis läsa fortsättningen: Min vän Leonard.

Ont, trött, hängig, sjuk?

Usch, jag mår inte bra. Känner mig öm i musklerna och lederna, trött, hängig, allmänt dålig. Hoppas att jag inte blir sjuk!

Nu är jag en eldig räv!

Ja, efter tips från en väldigt datorkunnig kille (H)har även jag gått över till Mozilla Firefox. Det ska tydligen vara mycket säkrare än Internet Explorer. Ska komma på hur det här med flikar funkar, sen kommer jag och räven nog kunna komma överens.

Nu ska jag fundera ut vad det ska bli till kvällsmat.

Au Revoir!


Skönt!

Håller på att svettas av efter en powerwalk. Det är riktigt skönt att röra på sig. Alice ligger utslagen, flåsandes på golvet.
Jag ör öm i nacken/halsen, precis som jag har varit de senaste kvällarna. Enligt skolsköterskan har jag en svullen lymfkörtel. Puuuh, trodde ju att det var cancer. Men en cancerknöl ömmar inte sa hon och det kan man verkligen säga att min knöl gör!

Håller på att läsa ut min bok. Recension kommer när den är klar...40 sidor kvar, av 516.
Återkommer!

Puss ♥

ID-bricka

Idag har jag beställt en ID-bricka till Alice. Vill ju inte tappa bort henne! På den kommer det att stå "Alice" och mitt mobilnummer. Smidigt. Så mycket enklare det blir om hon någon gång skulle springa bort.
Har beställt från
Supergrafik, där de hade olika former och färger att välja mellan. Dessutom är en namnbricka väl värd 85 kr. Alice kommer att ha en åttakantig i silver. Hon kommer att bli fin och jag kommer att kunna sova tryggare. Hoppas jag!

Puss♥

Njaaa...

...Jessicas gamla frisyr var finare än den nya! Dock passar hon väldigt bra i lila.


Mysdax

Usch vad det blåser ute!
Nu blir det te, CSI och mys med Alice.

Puss ♥

Shih Tzu - Alice

Alice är en Shih Tzu och det är intressant att lära sig saker om rasen man har!

» Shih Tzu kan betyda "Tibetan som gift sig kinesiskt" eftersom Shih Tzun antagligen är en korsning mellan Lhasa apso (Tibet) och Pekinges (Kina).

» Shih Tzun är en av världen äldsta hundraser.

» Shih Tzun anses inte vara speciellt allergiframkallande

» Rasen är alert, livlig, morsk, men älskvärd, självständig och stolt.      (stämmer!)

» Mot sin ägare är Shih Tzun lekfull och trofast. Den är vänlig och glad, men kan vara reserverad.    (japp)

» Shih Tzun är en bra väktare!                              (definitivt!)                                  

» Rasen är envis och smart.                                (envis-ja, smart?)

» Rasen är inte speciellt motionskrävande, men behöver komma ut på en liten runda varje dag. Passar bra i lägenhet, ganska stillsam och lat inomhus.            (ja, väldigt lat!)



Den amerikanske läraren och kompositören James E. Munford beskrev Shih Tzun så här:

"Ett stänk av lejon, flera teskedar kanin, några gram av huskatt, en bit hovnarr, ett stänk av ballerina, ett uns av en gammal gubbe (kinesisk), en del tiggare, en tesked av apa, en del sälunge, ett stänk av teddybjörn och resten hundar av tibetanskt och kinesiskt ursprung."

Citatet stämmer verkligen, Shih Tzun är en mångsidig hund.
En lojal vän och kompanjon.

Alice
Alice


Bild på hur en Shih Tzu "ska" se ut:
Next Day Pets

                                                                                                         Info från Wikipedia och Next Day Pets


Vilken underbar nyhet!

Såg att Skärgårdsdoktorn går i repris på söndagar! Fasen vad kul, jag älskade det programmet när det gick. Längtar redan till söndag!

Skärgårdsdoktorn
Wilma, Johan och hela gänget!

                                                                                                   bild från
Aftonbladet


Tankar

Människor som betydde allt för ett år sedan betyder ingenting längre och människor som knappt betydde något för ett år sedan betyder allt idag.

Söndag - Vilodag

Har verkligen varit en slödag idag. Har iofs storhandlat och varit inne i stan med E, men annars har det varit lugnt.

I morgon är det en ny vecka och arbetet med PM 1 fortsätter. Har varit dålig på att plugga i helgen, men man måste ju vara ledig också ibland.

Nu blir det snart Beck också ska jag dricka upp mitt te.

Puss ♥

Knepig uppgift

Har fått en uppgift i skolan som är svår! Ska koppla samman teori och empiri i fråga om budgetering. Utgå ifrån Clas Ohlsons årsredovisning och koppla samman den med kurslitteraturen, kompendie och företagsspelet vi spelade i början av veckan. SVÅRT! Å andra sidan ska högskolan vara svår. Det ordnar sig!


Ska baka en chokladkaka som är supergod!

Mmmmm..lala!

Puss ♥