Tadahhh!

image183  image184

Mina nya Acne Hep Pure ! Har velat ha dem i flera månader och nu när jag har varit så duktig, ja då var det dags! De är så fina!



snart är det jag och Carrie igen....

Har varit hos L, min terapeut idag och jag känner verkligen att våra samtal har gjort skillnad i mitt liv. Har gått hos massa olika terapeuter, psykologer och kuratorer och äntligen hittade jag rätt. Nästa gång vi ses är sista gången och sen ska jag använda de verktyg vi har pratat om och arbetat med, själv. Känner mig så mycket starkare nu.

Har mumsat lite på kladdkakan jag och E bakade igår, så gooood!

Har dessutom fått brev från Telia idag..."Tack för att du har valt Telia!..." På tisdag porteras numret och jag kan använda min älskade Carrie igen! Har hatat den nya telefonen ända sedan jag fick den, så det ska bli riktigt skönt att ha en Sony Ericsson igen....Det är min melodi!

Kom och tänka på HippHipps Tiffany: Hon heter Mimosa...det är inte konstigt att döpa sin hund efter en sallad! eller nåt sånt!

Nu ska jag och E in till stan och unna oss.....bild kommer sen...kanske... : P

Adios : )

torsdag

Gjort: Duschat, ätit frukost, bloggat

Nu: Lisen ska kissa!

Planer för resten av dagen: Läsa klart Runaway World, åka till L, annars inga planer....skönt! Fast, inte att glömma, CSI:MIAMI ikväll klockan 21.00!!

Humör: Fortfarande på moln sen igår!


Gårdagskvällen

image181

E och Alice myser medans jag lipar över Grey's. Stackars Georgie : (

image182

Den här bilden är tagen klockan 22.00. Helt ofattbart och härligt att det fortfarande är ljust!

Boooring...och väldigt glammig...

Halvligger i sängen...snorar och snyter mig. Har på mig Snobbenshorts....glammigt...: )

Ute i korridoren är det värsta röjjet! Inte så konstigt, det är ju onsdag...Kåren alltså!

Jag är hyfsat uttråkad...men jag har fint koralligt lack på naglarna. Alltid något.

Te? Ja minsann, en kopp te får det bli.

Strax Grey's Anatomy....!

lugn kväll...som gjord för avslappning!

Presentationen är gjord

Lägenheten är nystädad

Dagens läsning avklarad

Nu blir det bara slapp framför datorn, Men in trees och Greys Anatomy

Nu kom E!

Adios : )

njutning...

image180

Nu blir det lite manikyr, Glamour och nya OLW Mini mellan, nöt och bärmix !

Jag är stolt över mig själv!

Idag är jag verkligen stolt över mig själv. Redovisade presentation. Ensam. 9 minuter lång. Nervös innan, men när jag stod där så kändes det kanska bra. Darrade inte på rösten en enda gång!
När jag var klar fick jag höra att det var jättebra och jag fick en stor kram av läraren. Hon fick t o m tårar i ögonen!
Det kändes bra under presentationen, som om man hade ett jättestöd från klasskamraterna och för första gången under en presentation kändes det som om jag faktiskt var i rummet. Jag tittade ut över publiken och verkligen såg dem. innan har jag bara varit som i min egen dimma, men idag var jag i klassrummet!
Efteråt, när alla hade kört sina presentationer så skulle vi få våra lappar med betygen...jag fick VG! Så härligt! Bl. a hade hon skrivit att jag hade bra ögonkontakt och att jag skrattade med publiken. Min engelska var också bra! Fick en massa smilegubbar på pappret!

Kan bara inte fatta att detta är sant. Det hade jag inte trott för en månad sen.

Jag kan!

/ E


Before and after!

image174  image179

varmt....

Det är alldeles för klibbigt väder ute för min smak. Jag vill ha torrare luft. Svettas grymt, ska strax hoppa in i duschen och oj vad skönt det ska bli!
Har varit ute på en promenad med E och L. Skönt att gå men jag tror att jag och Alice saktade ner tempot lite. Men hey, jag är faktiskt sjuk!

Idag har Alice blivit klippt....hon ser ut som en helt annan hund! Märks tydligt att hon tycker att det är skönt att slippa den långa pälsen. Den måste ju vara olidlig i denna värmen. Under tiden Alice var hos frisören så passade E och jag på att fika lite på Tea Pot. Sååå gott med iste i det här vädret! Jag märkte också att jag var alldeles för varmt klädd i mina jeans, strumpor och Keds. Tog av mig strumporna...dumt! Nu har jag massa skoskav : ( Skulle lyssnat på E...man ska inte gå barfota i nya skor.

Annars har dagen spenderats med att öva på presentationen som ska hållas i morgon. Skönt att ha det så tidigt, så kan man slappa resten av dagen. Eller ja, jag måste ju läsa i Runaway World - How globalisation is reshaping our lives. Den ska vara utläst till på fredag, men det hinns med.

Till i måndags skulle vi ha läst ut The Guru Guide to Entrepreneurship, och gissa om vi fick visa att vi läst den! Vi fick, på förmiddagslektionen, skriva en uppsats på 1000-1500 ord som besvarade frågan om man är en entreprenör eller inte. Kul! Eller inte. Så lagom roligt när man mådde skit av förkylningen och satt och snörvlade hela tiden. På eftermiddagen skulle man i sin grupp redovisa vars två kapitel för resten av klassen. Det var kul! Jag var Jerry, i Ben&Jerry !

Hoppas inte nästa bok också ska redovisas med en uppsats....

Well, nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det till att öva lite mer!

Adios : )

hjälp med layouten!

Usch, vad jag är trött på layouten på min blogg : ( Jag önskar att jag kunde fixa sånt!

Någon som kan förbarma sig??


Sjuk men flitig ändå

Har fixat PowerPoint presentationen till min presentation på onsdag. Den blev riktigt bra. Ska göra mina små manuskort nu, sen middag och sen ska jag lyda mamma och vila lite. Mitt huvud känns som en ballong.

Idag var det meningen att jag skulle byta operatör från Tre till Telia. Satt i Teliabutiken en låååång stund, men de fick inte svar från Tre angående porteringen av mitt nummer, även om damen på Tre sa att det skulle vara färdigt för portering i lördags. Trist...

Nä, koncentration på manuskorten!

Trevlig kväll!

Dagens ros

Till E, som 2 minuter efter att jag hade skrivit att jag frös och var förkyld, knackade på och lät mig låna hennes värmefläkt! Nu är här varmt och skönt!
Tack E, du är en ängel!

Dagens gnäll

1. Jag har fruktansvärt ont i halsen : (

2. Jag borde stämma Krebo. Det är väl olagligt att stänga av värmen??

3. Vakna med the Voice är världens sämsta program. Özz är så tråkig men han tror att han är skitrolig. Han den andra borde inte få lön för han säger nästan inget. Programledaren är en Wannabe. Dessutom har det puttat undan Jay Leno Show. Vilket nerköp!

Fan

Jag är förkyld, fryser som fan och %¤¤#"##¤% Krebo har stängt av värmen! Sitter med jeans, två tröjor, morgonrock och halsduk. Dessutom försöker jag värma mig med te. Jag hatar att vara förkyld : (


Yeeeeaaayyy!

Nu är det slut!

Tråkigt för henne, kul för resten av den kvinnliga befolkningen!

Adios!

New shoes...

Det blev ett par Keds igår....vita, passar bra nu på sommaren!

Såg dessutom att det har öppnat nya butiker i huser som brann för nåt år sedan. Bik Bok, Carlings och Cubus. Dessutom har Indiska och krimskramsbutiken fått flytta in från baraken (hur stavas DET??)
Huset är också jättefint med stuprör och detaljer i koppar! Coolt!

Nu...frukost!

I did it!

Presentationen idag gick bra, trots att jag darrade på rösten så stod jag kvar där framme och genomförde den, inför 50-60 personer. Jag var grymt nervös men jag gjorde det!  Fick massa beröm efteråt och fick höra att det var stor skillnad på min prestation sedan i måndags. Människors ord kan verkligen värma mig!
Jag är så stolt över mig själv och över alla som verkligen kämpade idag. Minus för vissa publikmedlemmar som uppförde sig oprofessionellt dock.
För att belöna mig själv hade jag velat shoppa lite men eftersom det är den 23e så gapar kontot tomt. Jag bestämde mig för att köpa en relativt billig sak som jag verkligen njuter av.....nämligen Ben & Jerry Fossil Fuel : ) Boken jag läser nu (The Guru Guide to entreprenurship) tar förresten upp tankar och åsikter hos en massa entreprenörer och bland dem finns Ben & Jerry! Intressant läsning, verkligen!

Nu är det bara en presentation kvar...individuell...8-10 min. Dags att börja fila på den!

Nu blir det vatten och boken!

Adios!

Tisdag

Precis svalt frukosten, snart en kort stund grupparbete pch sedan åker jag och E söderut. Jag ska på intervju för en utbildning i Malmö och hon är så snäll och följer med som sällskap!

Idag ser jag ut så här:

image172 image173
Linne: H&M
Shorts: United Colors of Benetton
Skor: Söta ballerinas
Halsband. Made by me
image176 image177

Alicen ser ut som en björn!

image174 image175
Nyss uppstigen...halvsover, rufsig! Underbart söt bredvid sitt bo!

Tuff dag

Efter presentationen var jag helt slut pga pressen. Kändes så klart skönt att det var över men samtidigt var (och är) jag helt slutkörd i kroppen.
Cyklade hem och väntade på E som var hos tandläkaren för att opereras, sen åkte jag och en läschpande E ner på stan och kollade skor och jag köpte Cool Down and Concentrate. Det är en naturmedicin som ska lugna ner en och öka koncentrationsförmågan. Ska ta de på onsdag innan gruppresentationen!
Iaf gick vi till Tea Pot och åt lunch...eller jag åt och E läschpade! Tea Pot har så mumsiga scones!

Hemma igen satte jag igång och tvätta och sedan var det dags för litet grupparbetsmöte.
Efter det satt jag och skrev på min del, vilket tog lite tid! Runda med Alice, Korv Stroganoff och sedan satte jag igång att läsa The Guru guide to entrepreneurship, som faktiskt är väldigt intressant och kul att läsa. Större runda med Alice och E och sedan tillbaka till boken. Satt till 9, men sen är det faktiskt dags att hålla kväll!

Nu ska jag koncentrera mig på CSI:NY så att jag inte missar något i detta spännande men lite (!) äckliga avsnitt!

Gonatt!

Skor




Jag har äntligen hittat ett par skor som kanske kan ersätta mina utslitna älskade Vagabond. Ett par klassiska Keds Classic Canvas Champion.

Ser så sköna ut...men jag hoppas ändå att pappa kan laga mina älsklingar....

Done!

Nu är presentationen avklarad! Jag var supernervös och darrade mycket på rösten, men det är inte det som är poängen. Jag stod där uppe och höll tal, själv. Jag har inte gjort det sen i början på gymnasiet och jag är tusan så nöjd med mig själv idag!

Håller just nu på med arbetet vi ska redovisa på onsdag. Vi ska presentera en årsredovisning och min grupp har valt Polo Ralph Lauren. Kommer säkert att gå bra och gör det inte det så är det inte hela världen! Idag kändes det inte så bra, men jag överlevde!

Nu har kurslitteraturen äntligen kommit också, så nu kan man börja läsa. Fy skäms på AdLibris som hade jättelång leveranstid! Ni borde förstå att man inte kan vänta hur länge som helst på kurslitteratur!!

Nu ska jag ta en kopp te och slappna av innan N och E kommer hit.

Adios!

Hemma bäst

Har kommit hem och det är verkligen sant att borta bra men hemma bäst. Har haft en riktigt mysig eftermiddag/kväll och det har varit så fint väder. Imorgon ska det tydligen bli 24 grader här i Skåneland. Underbart!

Har bara ett litet moln på min himmel imorgon. Ska hålla ett föredrag för halva klassen. Är nervös, men jag försöker peppa upp mig. Det är ju inte hela världen. I morgon kväll är det över!

Nu ska jag koncentrera mig på Something's gotta give.

Gonatt!

Äntligen!

Nu har jag fått allt gjort som jag skulle göra under "semestern"! Känns skönt.

Nu måste jag bara öva min presentation på mamma och pappa och sedan blir det grupparbete för hela slanten!

Inte långt kvar av skolan nu men det är mycket som ska hinnas med. Individuell presentation i morgon, gruppresentation på onsdag, läsa och ha prov på två böcker, individuell presentation av en lokal entreprenör och dessutom en diskussion om globalisering. Alltihop på engelska naturligtvis!

Snart är det sommar och det känns så skönt!

Nu: Packa

Tschüss!


Master of Procrastination!

Varför får jag ingenting gjort?

Jag skulle skriva klart uppsatsen, fila på min presentation, ta reda på bakgrundsfakta till Polo Ralph Lauren och göra en PowerPoint presentation. Har knappt fått något gjort, bara lite bakgrundsfakta.

Har iaf varit på morfars grav med mormor och AM för att lägga vit marmorsingel. Det blev jättefint och jag tror att morfar blev nöjd! Han fick även två fina krukor med små söta blommor i.

Till lunch testade jag en fullkornspaj från Felix med kyckling och grillad paprika. Den var faktiskt jättegod! Hade tomat och gurka till som sallad. Mums!

Näe, om jag skulle få något gjort kanske???!!!

Tisdag

Har gjort: Ätit frukost, klickerrunda med Alicen. Hon sprang sig trött på pappas åkrar! Börjat på min Essay Assignment

Nu: Bloggar, förbereder mig för att fortsätta skriva....

Sen: Skriva, göra en Power Point Presentation till mitt lilla tal. Baka äppelpaj! Gott!

Ätit: Knäckemackor med skivad Wienerkorv och majonnäs, te

Humör: Mycket gott humör!

Tanke: Klockan är 12.03 och sen klockan 9.30 ca har Rix FM spelat Grace Kelly 2 ggr. Gör mig inget, den är superduper!

Citat

Ute och åker med mamma.....massa militärer framför...mamma kör om...lastbil närmar sig framifrån....

Jag, smått hysteriskt: Mamma kör in, det kommer en lastbil!!

Mamma, helt lugnt: Det är lugnt, jag har turbo.

Hon är för härlig, min mamma!


Jag är så bra!

Jag är grym på:

♣ Att komma ihåg meningslösa saker, så som SatC repliker

♣ Att skjuta upp saker

♣ Att köra bil

♣ Engelska

♣ Att shoppa

♣ Att hitta även om jag bara har varit på e plats en gång. Mitt lokalsinne är grymt!

♣ Jag har grym intution!

Slutsats: Jag är bra, precis som jag är!

image170

Saker att göra!

Näe, om jag skulle ta och få någonting gjort kanske?

Måste läsa igenom min andra artikel, sen ska jag skriva en sammanfattning på engelska till båda artiklarna och slutligen ska jag jämföra dem.

So, lets hop to it!

Alpresors reseledarutbildning

Ja, i torsdags var det dags. Jag hade blivit antagen till Alpresors reseledarutbildning. Resan avgick från Malmö Svågertorp och fortsatte ner genom Danmark till Gedser. Där fick vår grupp, Bad Hofgastein, ta över reseledarrollen istället för våra kursledare. Vi hade ingen aning om vad man ska tänka på, när saker ska göras osv. Kaos! Vi kom iaf med båten och sedan åkte vi vidare mot Berlin, där vi spenderade natten på ett fint hotell. I säng vid ungefär 00.30 och upp 06.00 för att hinna äta frukost och duscha.
På morgonen/förmiddagen åkte vi på guidad tur i Berlin. Vilken intressant historia staden har! Dit ska jag definitivt åka fler gånger! Kändes helt overkligt att se delar av Berlinmuren, de två rader av gatsten som går genom hela staden och visar var muren stod, Checkpoint Charlie och platsen där SS hade sitt högkvarter. Vi såg även platsen där Hitlers högkvarter fanns och där även bunkern hade legat. Självklart åkte vi även förbi Brandenburger Tor, Potzdamer Platz och Holocaust Monumentet. Berlin - en ny favorit!
Efter lunch gick färden vidare mot Dresden där vi också blev lite guidade. Såg Semperoperan och Zwinger palatset. Efter det åkte vi vidare mot Prag.
Under hela resan var det stenhårt schema. Olika grupper var reseledare för resten av "klassen". Man fick inte sova på bussen, man kunde inte slappna av en sekund, det var bara till att planera för aktiviteter hela tiden. I Prag åt vi middag på Klasterini Pivovar, tydligen en känd ölrestaurang. Maten var inte så god, ungefär som förra året jag var i Prag, men dansarna som dansade för oss var superduktiga!
När middagen var avklarad åkte vi till hotellet och det var vår uppgift att checka in alla. Vilket kaos! Rummen stämde inte, nycklarna fungerade inte, vi hade varit uppe sen 06.00 och var dödströtta och kockan var nu ungefär 23.00. Det var detta som fick bägaren att rinna över. Jag hade tidigare under dagen känt att detta inte var någonting för mig och nu fick jag det verkligen bekräftat. Jag pallade inte den ständiga stressen och pressen man hade på sig. Pratade med vår jättesnälla ledare och sa att jag ville åka hem. Förklarade om min depression och att jag inte klarar pressen av att prata i mikrofon inför hela gruppen och hela tiden vara glad och pigg. Jag är inte i rätt stadie av livet just nu. 
Hon sa till mig, det bästa någon någonsin sagt: Det spelar ingen roll vad andra tycker, det enda som spelar någon roll är din personliga utveckling. Du har sån jäkla styrka inom dig, även om det inte känns så, så har du det. Vi tror stenhårt på dig! Det enda som spelar roll är du!
Det är något jag verkligen ska ta med mig i livet, det hon sa.
Iaf så ordnade hon hemresan. Jag åkte med ner till Salzburg och där väntade vi in en buss med folk som var färdiga med utbildningen. Trodde att det skulle bli en ensam hemresa, men det var allt annat än ensamt!
När jag lämnade "vår" buss med en massa pressade människor och steg in i deras buss, där de spelade Allsång på skansen-skivan, åt godis och gick runt i shorts, då var det som att gå in i en annan värld! Busschauffören Anders informerade mig om att de hade bokat en plats näst längst fram i bussen och när jag hade suttit ett tag så kom det fram en kille med en skål med karameller! Han sa att det hade samlat ihop lite för att ge till mig! Stämningen var så härlig och jag fick en massa information om hur utbildningen hade varit. Bl.a. så hade de varit tvugna att stanna uppe sent på kvällarna, till klockan 03.00 och sedan trodde de att de skulle få sovmorgon, men istället väcktes de 05.45 och fick order om att vara i teorisalen vid 06.00, då de fick reda på att de skulle ha prov. De berättade också om att de i genomsnitt hade sovit 3-4 h per natt under hela resan, som är 10 dagar. Ju mer de berättade ju mer kändes det helt rätt att jag åkte hem.
Jag sa till kursledarna att jag var besviken på mig själv, men dem sa att det är värre mot en själv att stanna kvar och må dåligt hela veckan, än att ta beslutet att hoppa av. Och det enda som är viktigt är ju jag!
Så medan min grupp åkte vidare mot Bad Gastein i Österrike, där utbildningen äger rum, så åkte jag genom Tyskland mot Danmark och Sverige, med den andra gruppen. Jag åkte alltså i princip buss från torsdag till söndag. Ganska tröttande!
När vi hade ätit middag på kvällen i lördags så sattes Waterboy på, men jag somnade snabbt! Igår efter frukostbuffén som intogs på båten mellan Puttgarden och Rödby så var det dags för Fight Club. Hann inte se klart innan det var dags att hoppa av, men det var iaf ingen bra film. Sov iaf som en stock i en SÄNG inatt!

Lite info om resan!

Rutt: Sverige-Berlin-Dresden-Prag-Bad Gastein, utflykter till Salzburg och Venedig,-Sverige.
Tid: 10 dagar

Självklart kunde jag inte låta bli att shoppa lite under resan! I Prag köpte jag en underbar, svart Pashmina sjal. Så mjuk! 90% cashmere och 10% silke.

I Ingenmansland mellan Tjeckien och Österrike fanns en Tax Free-butik som VEKLIGEN var taxfree! På båtarna är det ju inte det längre eftersom vi är med EU, men de här ca 200-300 m som ligger mellan gränserna tillhör inget land. Jättekonstigt! Det enda som fanns i Ingenmansland var affären och ett stort amerikanskt casino! Jättebilligt var det!
Jag köpte massa godis och presenter till nära och kära!

På båten hem stannade jag i Travel shopen och köpte ännu en present och ett par supersnygga pilotsolisar till mig själv! Lite Oliver Peoples stil på dem och inte så extrema som andra pilotbågar kan vara!

Slutligen: Även fast utbildningen inte var något för mig så gjorde upplevelserna i Berlin och den underbara resan hem att det ändå blev minnesvärt! Har en massa erfarenheter och kunskaper som jag kommer att ta med mig i livet!

; )

Igår pratade jag inför HELA klassen!

Var bara det jag ville säga ; )

Grymt trött!

Varit igång och pluggat och hållt på sedan 9 i morse. Nu orkar jag inte mer!

Dags för kvällsmat, TV och Cosmopolitan.

Gonatt!


Beröm till mig!

Idag har jag presenterat N och läst upp en dikt på engelska för 20 personer! Jag kan! Bara jag vågar! Ojojoj, vad stolt jag är över mig själv idag ; )

Nu ska jag dansa vidare!


Två pics

image167
Alice är den slöaste som finns!

image168
Fint blåmärke efter ena blodprovet. Efter andra syns ingenting!


Uppdatering

Fy vad dålig jag har blivit på att blogga. Måste bättra mig!

Lite uppdatering om vad som har hänt i mitt liv de senaste dagarna:

♣ Åkte hemhem i fredags för att slappa. Trevlig kväll med mamma och pappa. Jag såg Byfånen med mamma....eller, jag såg Byfånen och mamma sov. Älskar Wallander både pga bra handling också är de inspelade i älskade Ystad. Mitt hem i tre år. Älskar den stan!

♣ I lördags (var det väl?) firade vi att pappa har fått sin grävmaskin. Det blev smörgåstårta för hela slanten. Alla kusiner av manligt kön var närvarande och stod bredvid Gullan och dregglade. Jag dregglade inte, jag höll mig ifrån henne.

♣ I söndags minns jag inte ens vad som hände. Slappade säkert bara.

♣ I måndags var det Valborgsmässoafton borta hos farbror som vanligt. Hade superkul! Bålet var stort som f-n men brann ner på ett kick. Grillade korv och pinnbröd, som Ika hade bakat. Så gott! Så nostalgiskt! Till efterrätt hade L och J fixat mumsiga bananer med choklad i som lades på glöden. Oooo va gott! Jag I, E och G hade väldigt intelligenta diskussioner som vanligt ; )

♣ I tisdags hjälpte jag mamma och pappa med att skriva fakturor också lagade jag och mamma "Rodnande kassler i Bergakungens sås" Måste vara det finaste namnet på en maträtt! Dessutom är det jättegott!

♣ E ringde och berättade att jag klarade Statistik II ! Fjärde gången gillt!

♣ Den här veckan har det varit mycket plugg eftersom tentan i ITA är i morgon. Tråkigt. Sen är det dags för engelska för ekonomer. Usch. Men jag ska j-lar i det visa henne.

♣ Efter tentan blir det nog lite slapp på stan.

♣ Snart är det dags......konstigt nog är jag inte nervös. Skönt

Utmana mjölkmagen

Nu ska vi se hur den reagerar på en halv Ben&Jerry toppat med Philadelphia-ost. Ska bli intressant.